1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fadime'yi neden öldürdü?

Fadime'yi neden öldürdü?

Fadime'yi neden öldürdü?

A+A-

ADANA'da ortadan kaybolduktan 12 gün sonra tarlada cesedi bulunan 43 yaşındaki Fadime Çam'ı, tartıştığı komşusu ile araya giren polis memurunu öldürüp intihar eden apartman yöneticisi 52 yaşındaki Yahya Kaya'nın öldürdüğü ortaya çıktı. Fadime Çam ile Yahya Kaya'nın daha önce aynı apartmanda oturduğu ve ilişki yaşadıkları ileri sürüldü.

Merkez Çukurova İlçesi'nin Salbaş Mahallesi'ndeki mesire alanında 17 Mart'ta piknik yapanlar, buğday tarlasında bir kadın cesedi buldu. Yüzü tanınmayacak halde parçalanmış olan cesedin 5 Mart günü ortadan kaybolan 3 çocuk annesi Fadime Çam'a ait olduğu tespit edildi. Başından tek kurşunla vurularak öldürüldüğü saptanan Fadime Çam'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülürken, olay yerinde bulunan boş kovan da Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Bölge Kriminal Laboratuarı'na incelemeye alındı. Yapılan incelemede, boş kovanın 7 Mart'ta Toros Mahallesi Yağmur Apartmanı'nda eski apartman görevlisinin açtığı tazminat davası nedeniyle tartıştığı komşusu 46 yaşındaki Nurcan Özdamar ile araya giren Adana Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 54 yaşındaki Hüseyin Şensoy'u öldürdükten sonra intihar eden apartman yöneticisi Yahya Kaya'nın bu olayda kullandığı tabancadan çıktığı anlaşıldı.

İLİŞKİ YAŞIYORLARDI İDDİASI

Bu gelişme üzerine araştırmayı derinleştiren jandarma, Fadime Çam ile eşi İshak Çam'ın bir yıl önce Yağmur Apartmanı'nda oturduğunu ve İshak Çam ile Yahya Kaya'nın av arkadaşı olduğunu belirledi. Ayrıca, Fadime Çam'ın taşınmalarına karşın sık sık Yahya Kaya'nın evine girip çıktığı, komşuluk yıllarına dayanan bir ilişkileri olduğu ileri sürüldü. Fadime Çam'ın kaybolduğu gün ise Kenan Evren Bulvarı'nda Yahya Kaya ile son kez birlikte görüldüğü de belirlendi.

CİNAYETİN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKMUŞ OLABİLİR

Jandarmayla birlikte olayı soruşturan polis, Yahya Kaya ile birlikte DSİ'den emekli olan komşusu Nurcan Özdamar'ın da muhtemel bu ilişkiyi bildiği ve olay günü bu yüzden Kaya'yı tehdit etmiş olabileceği, Kaya'nın da 2 gün önce işlediği cinayetin ortaya çıkmasından korkup, hem Nurcan'ı hem de araya giren polis memuru Şensoy'u öldürüp intihar etmiş olabileceği ileri sürüldü. 

FADİME'Yİ NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Oturduğu apartmanın eski görevlisinin açtığı 60 bin liralık tazminat nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken Yahya Kaya'nın, Fadime Çam'dan altınlarını istediği, kadının ise bunu kabul etmeyince öldürmüş olabileceği iddia edildi. İddialarla ilgili soruşturma sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.