1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan İran'a gönderme

Erdoğan'dan İran'a gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Baniyas kentindeki katliama tepkisini daha sert ifadelerle ve bazı ülkeleri de işaret ederek sürdürdü. AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan, kalbinde

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Baniyas kentindeki katliama tepkisini daha sert ifadelerle ve bazı ülkeleri de işaret ederek sürdürdü. AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan, kalbinde zerre miskal Ehl-i Beyt sevgisi olan biri böyle bir vahşet sergileyemez." dedi. İran devriminin mimarı İmam Humeyni'nin, Hama ve Humus katliamlarından dolayı baba Esed'i kabul etmediğini hatırlatan Erdoğan, "Peki şimdi aynı makamı devam ettirenlere de sesleniyorum: Acaba daha ne kadar sizler bu katliama göz yumacaksınız?" diye konuştu. Erdoğan ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Arap Birliği'ni acil olarak toplanmaya çağırdı ve somut, uygulayıcı kararlar alınmasını istedi. 

Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasının son kısmını Baniyas'taki katliama ayırdı. Suriye'de zaten son derece trajik boyutta olan durumun Baniyas'ta yapılan soykırım girişimiyle tahammül edilemez bir seviyeye ulaştığını belirten Erdoğan, "Baniyas'tan gelen haberler görüntüler manzaranın içler acısı bir durum arz ettiğini gösteriyor. Görgü tanıkları 250 ile 1000 kişi arasında masum sivilin katledildiğini ifade ediyor. Katledilenler arasında sokakta abisinin anne babasının yanında kurşuna dizilmiş çocuklar var. Belki o resimleri gördünüz. Katledilenler arasında çocuğunun gözü önünde kafasına kurşun sıkılmış anneler babalar var. Toplu halde yakılmış insan görüntüleri var. Baniyas'ta göreni insanlığından utandıracak derecede bir manzara var." dedi.

"İMAM HUMEYNİ BABA ESED'İ KABUL ETMEDİ"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her kim alınırsa alınsın, hangi CHP'li yönetici, hangi ülke alınırsa alınsın. Şunu açık açık ifade edeceğiz: Kalbinde zerre kadar merhamet olan bir insan böyle bir katliam yapamaz. Kalbinde zerre kadar inanç olan bir insan bu çocuklara böyle kıyamaz. İnsanım diyen biri böyle bir vahşete ortak olamaz. Altını çizerek ifade ediyorum; Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan, kalbinde zerre miskal Ehl-i Beyt sevgisi olan biri böyle bir vahşet sergileyemez. Böyle bir vahşetin arkasında durmaz bunu görmezden gelemez. Baniyas'taki manzara kadar en az Kerbela'daki kadar acıdır, katiller de en az Yezid kadar alçaktır. Hasan'a Hüseyin'e sevgili Peygamberimiz'in o güzel torunlarına ölümü layık görenleri Yezid ilan edenler, burada onların izinden giden o Müslümanlara yavruları şehit edenleri niçin Yezid ilan etmiyorlar? Onlar da birer Yezid'dir. İnanın baba Esed bunu yapmadı, bu kadarını asla beceremedi. Hama, Humus katliamında İmam Humeyni, baba Esed'i katliam yaptı diye huzuruna kabul etmedi, aylar sonra neden sonra kabul etti. Peki şimdi aynı makamı devam ettirenlere de sesleniyorum: Acaba daha ne kadar sizler bu katliama göz yumacaksınız? 

"BATSIN SİZİN ULUSLARARASI VİCDANSIZ SİYASETİNİZ"

Suriye'nin gayri meşru rejimine destek veren örgütler, arka çıkan devletler, özellikle de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu vebalin altından kalkamaz. Bu katliamı, bu insanlık dışı manzarayı mezhep dayanışması adına, konjonktür adına, uluslararası çıkarlar adına görmezden gelenler bu ağır vebalden kurtulamazlar. Ağzında emzik olan bebeğe kurşun sıkılıyor, dengeler adına bütün dünya buna sessiz kalıyor. Ben o fotoğrafta, o yavruların üst üste şehit edilmiş halini görünce adeta çılgına döndüm, ama demek ki diğerlerinin böyle derdi yok. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz, böyle vicdansız siyaset olmaz olsun."

İSRAİL SALDIRILARI ESED'E FIRSAT SUNUYOR

İsrail'in Şam'ı hedef alan hava saldırılarının da asla kabul edilemeyeceğini, hiçbir gerekçenin, hiçbir bahanenin bu operasyonu mazur gösteremeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Bu saldırılar Esed'in eline Suriye rejiminin eline altın tepsi içinde sunulan fırsatlardır, kozlardır. Esed, İsrail saldırısını bahane ederek Baniyas'taki soykırımın üzerini örtme gayreti içindedir. Golan Tepeleri için bırakın bir damla kanı, bir damla ter dökmeyen Esed'i İsrail'in bu operasyonları dahi kurtaramaz. Baniyas'taki çocukların arşı inleten feryadı inşallah Esed'in sonu olacaktır. Uluslararası toplumun, özellikle İslam dünyasının yanı başımızda yaşanan bu soykırım girişimi karşısında uyanmasını, derhal somut çözümler üretmesini bekliyoruz. Güvenlik Konseyi derhal toplanmalı, Arap Birliği toplanmalı ve bu konuda uygulayıcı kararlar alınmalı. Baniyas'taki soykırım girişimini derhal gündemine almalı, somut tedbirler üretmeli. Esed'in yolcu olduğu artık çok net anlaşılmıştır. Ancak bu caninin arkasında daha büyük trajediler bırakması derhal önlenmelidir. İşte şu anda biliyorsunuz füzeler de kullanıyor, birçok bombaları rahatlıkla kullanabiliyor. Unutmayın sabreden zafere ulaşır. Suriye inşallah zafere ulaşacaktır." diye kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.