1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dilan Alp son durumu

Dilan Alp son durumu

1 Mayıs gösterilerinde kafatası çatlayan Dilan Alp'in bilinci açılmaya başladı.

A+A-

Dilan ve Meral öğretmenden iyi haber

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında gaz bombası ağır yaralanan Lise öğrencisi Dilan Alp ve öğretmen Meral Dönmez'in durumlarının iyiye gittiği açıklandı.
 
1 Mayıs kutlamaları için gittiği Tarlabaşı'na polisin attığı gaz bombası kapsülü ile başından vurulan Dilan Alp'ten iyi haber geldi. DHA'nın haberine göre BDP 'li Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bu sabah yaptığı açıklamada, solunum cihazının kapatıldığını ve Dilan'ın kendisinin nefes alıp vermeye başladığını duyurdu.
 
Meral Öğretmen de gülümsedi 
 
Dilan’ın ardından, başına gelen gaz kapsülü sonucu ağır yaralanan öğretmen Meral Dönmez’den de iyi haber geldi. Okmeydanı’nda gaz bombasıyla vurulduktan sonra yoğun bakıma alınan Dönmez 12 saat sonra ilk kez gülümsedi. 
 
Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre Dönmez bugün saat 13:00 itibariyle hayati fonksiyonlarını makineye bağlı olmaksızın yerine getirmeye başladı. 
 
Doktorların son açıklamasına göre, bir yıl boyunca normal hareketleri yapmasında sorunlar çıkabilir, denge ve duyma problemleri yaşayabilir. Başka bir kalıcı hasar kalıp kalmayacağı tomografi sonuçlarının incelenmesinin ardından kesinleşecek. 
 
26 yaşındaki Dönmez, kafatasındaki kırıklar sonucu oluşan beyin ödeminden dolayı 48 saat hastanede gözetim altında tutulacak. 
 
Dönmez’in anne ve babası, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun “bunlar marjinal gruplar” şeklindeki açıklamasına çok üzüldüklerini belirterek, “Meral, Vali’nin iddia ettiği gibi ‘kendi attığı taşla’ değil, gaz bombası kapsülüyle yaralandı. Hakkını arayan insanlara marjinal diyorlar, öyle bile olsa bu onlara öldürme hakkını mı veriyor?” diye sordu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.