1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'den suç duyurusu

CHP'den suç duyurusu

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, izinsiz 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylara ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise yaşananları dünyanın dört bir yanına taşıyacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, dün yaşanan olaylara ilişkin Beşiktaş Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “1 Mayıs’ı kutlamak isteyen emekçilerin üzerine polis vahşi bir şekilde saldırdı. Bir genel başkan yardımcımız, bir parti meclis üyemiz, 2 tane il başkan yardımcımız ve bir ilçe başkanımız yaralandı. Bu yaralanmalar sonucunda durum gösterdi ki polis CHP’lileri açıktan hedef aldı. Bununla ilgili yarın, bu olayda sorumluluğu olan bütün herkesle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Milletvekillerimiz parlamentoda bu konuyu gündeme getirecekler. CHP İl Örgütü olarak bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
 
Olaylar sırasında gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise gazetecilerin karşısına gaz bombalarıyla çıktı. Tekin, “30-40 yıldır demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren CHP’nin yöneticilerine, devlet adına görev yapan valinin ‘marjinal grup’ demesini şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.
 
Savaş halinde bile ambulanslara kimsenin dokunmadığını anlatan Tekin, “Şu meydanda ambulansın içinde biz olmamıza rağmen, bırakın milletvekilliğimizi lanet olsun o, insanız her şeyden önce. İnsan olarak üstümüze bile bile bu gazların sıkılmasını biz çok iyi anlıyoruz, çok iyi biliyoruz. Biz bu iktidarı, Başbakan’ın kafasını iyi bildiğimiz için bize yabancı gelmiyor. Ama bir yabancı gelen daha dün bize barış, demokrasi, özgürlük dersi verenleri şimdi şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.
 
Tekin, “Bu saate kadar Sayın Çiçek aradı. Çiçek’in dışında Sayın İçişleri Bakanı ve devletin görevlileri nezaketen arama gereği duymadılar. Aramalarını da beklemiyoruz. Ama bu rezaleti sadece burada değil, dünyanın dört bir yanına da taşıyacağız” dedi.
 
Tekin, Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun üslubunu da eleştirerek, “Sayın Vali'yi devlet terbiyesine davet ediyorum. Devlet adamına yakışmayan bir üslup. Tanık olarak sizi istiyorum, görüntü olarak da MOBESE kameralarını istiyorum. Bu meydanda eğer CHP yetkilileri herhangi bir provokasyon içinde görürseniz, İstanbul halkının karşısında herkesten özür dileyeceğiz. İstanbul’un tamamı dün bir merkezde görüntüleniyordu. O merkezde oturan zat kimse, o talimatı kim verdiyse onu araştırıp bulacağız. O talimatı verdiler ve ‘CHP’lilerin üstüne saldırın’ dediler. Marjinal grup hikayelerini geçin. Bu ülkede marjinal grup bile olsa devlet sorumluluğu içinde yapılması lazım” şeklinde konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.