1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ‘Cep’te terzi usulü tarife

‘Cep’te terzi usulü tarife

AVEA Genel Müdürü Erkan Akdemir, “Erzurum ile İstanbul’un tarifesi aynı olmayacak” diyerek yeni dönemde tıpkı terzilerin kişilerin vücut ölçülerine göre elbise dikmeleri gibi, bölgelere, illere hatta kişiye göre tarifelerin değişeceğini söyledi.

A+A-

 

Bigdata veri setini inceleyip buna göre çözümler ürettiklerini anlatan Akdemir, önümüzdeki süreçte de internet, data, ses tarifelerinin bölgelere göre hatta illere göre farklılaşacağını söyledi. “O zaman İstanbul ile Erzurum’un tarifesi aynı olmayacak. Akdeniz ile Marmara’nın tarifesi de” diyen Akdemir, tarifelerin önümüzdeki süreçte bölgelere, illere hatta kişilere göre değişeceğinin işaretini verdi. Avea’nın kamu tarifesiyle başladığı 
bu süreçte geldiği noktayı anlatan Akdemir, “Bu bir market alışverişi gibi. Raflardan isteyen istediğini alıyor. Kimi ben çok konuşurum, internet istemem, derken; bir diğeri ben internet isterim, 200 dakika konuşurum, mesaj hiç işime yaramaz, diyebilir. Kasaya geldiğinde de herkes aldığı ürünün fiyatını öder” dedi.

Tarifeler internette

DİĞER  taraftan cep telefonlarında abonelerin kafalarını karıştıran uygulamalara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) harekete geçti. BTK tarafından koordine edilen fiyat tarife karşılaştırma çalışmaları ortak bir platformdan değil, GSM şirketlerinin kendi internet sitelerinden yayınlanmaya başladı. Böylece tüketiciler, şirketlerin internet sitelerine girerek fiyatları kendisi karşılaştırabilecek. BTK İkinci Başkanı Galip Zerey, “Biz bu test çalışmasıyla yola çıkıp bir görmek istedik. Tüketiceden gelen talepleri değerlendireceğiz” dedi.sektörün haklarını korumaya yönelik çalışmalar da yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.