1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CANİ İSTEDİ, ERDOĞAN AÇIKLIYOR

CANİ İSTEDİ, ERDOĞAN AÇIKLIYOR

PKK'nın tehditleriyle köşeye sıkışan AKP'nin, İmralı canisinin taleplerini dikkate alarak hazırladığı ve yaklaşık 40 maddeden oluşan paket bugün açıklanıyor

A+A-

İhaneti türbana sarıp, millete hazmettirecekler

PKK'nın tehditleriyle köşeye sıkışan AKP'nin, İmralı canisinin taleplerini dikkate alarak hazırladığı ve yaklaşık 40 maddeden oluşan sözde demokratikleşme paketi bugün açıklanıyor

TERÖR örgütü PKK ve bebek katili Öcalan'ın istekleri doğrultusunda son rötuşları yapılan paket, bugün saat 11.00'de Başbakan Erdoğan, basın toplantısıyla açıklayacak. Açıklama, Türkçe dışında Kürtçe, İngilizce ve Arapça'ya da simultane olarak çevrilecek. Paketin ana çerçevesini AKP'nin son büyük kongresinde kamuoyuna açıkladığı 63 maddelik hedeflerin oluşturduğu vurgulanıyor.

YENİ pakette PKK'nın olmazsa olmaz taleplerinden olan anadilde eğitim, KCK tutuklularının serbest bırakılması, seçim barajının düşürülmesi, Terörle Mücadele Kanunu'nun değiştirilmesi gibi düzenlemelerin yer alması bekleniyor. AKP bu ihanet düzenlemelerini milleten saklamak için toplumda genel kabul gören bazı değişikliklere de gidecek.

JANDARMA Genel Komutanlığı'nın Genelkurmay Başkanlığı yerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile eşitlenmesi düşünülen jandarma, kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürüleceği belirtiliyor. PKK ve Öcalan'ın isteklerinin başında olan anadilde eğitim serbest ve bırakılıyor. Kürtçe ve yerel dillerdeki bazı isimlerin iade edilmesi de pakette yer alıyor. Ruhban Okulu'nun açılmasına da izin veriliyor.

SEÇİM barajı olarak üç seçenek gündemde. Dar bölge olursa baraj yüzde 5'e iniyor, daraltılmış bölge olursa sıfırlanıyor. Aksi durumlarda yüzde 10 barajı devam edecek.Kamuda kıyafet özgürlüğü geliyor. Kadınlara başörtüsü serbestisinin yanısıra erkeklere de sakal bırakma imkanı tanınacak. 12 Eylül kurumlarından YÖK'e dokunulması da gündemde. YÖK'ün koordinasyon kuruluna dönüşecek şekilde yapılandırılabileceği belirtiliyor.

 

 

PKK'nın tehditleriyle köşeye sıkışan AKP'nin, İmralı canisinin taleplerini dikkate alarak hazırladığı ve yaklaşık 40 maddeden oluşan sözde demokratikleşme paketi bugün açıklanıyor. Terör örgütü PKK ve bebek katili Öcalan'ın istekleri doğrultusunda son rötuşları yapılan paket, bugün saat 11.00'de Başbakan Erdoğan, basın toplantısıyla açıklayacak. Açıklama, Türkçe dışında Kürtçe, İngilizce ve Arapça'ya da simultane olarak çevrilecek. Paketin ana çerçevesini AKP'nin son büyük kongresinde kamuoyuna açıkladığı 63 maddelik hedeflerin oluşturduğu vurgulanıyor. Yeni pakette PKK'nın olmazsa olmaz taleplerinden olan anadilde eğitim, KCK tutuklularının serbest bırakılması, seçim barajının düşürülmesi, Terörle Mücadele Kanunu'nun değiştirilmesi gibi düzenlemelerin yer alması bekleniyor. AKP bu ihanet düzenlemelerini milleten saklamak için toplumda genel kabul gören bazı değişikliklere de gidecek.

TAM KADRO BASININ ÖNÜNE ÇIKACAKLAR

Başbakanlık Yeni Bina'da yapılacak toplantıya, yazılı ve görsel basından genel yayın yönetmenleri ve temsilcileri de davet edildi

Erdoğan'ın basın açıklaması, Başbakanlık Basın Müşavirliği'nin vereceği frekans üzerinden canlı yayınla ekranlara taşınacak.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde hazırlanan paketle ilgili yapılacak basın açıklaması sırasında bakanların da hazır bulunmaları bekleniyor.

CUMHURİYET YASALARI DİNAMİTLENİYOR

Yaklaşık 40 maddeden oluşan ve Cumhuriyet yasalarını dinamitleyecek paketin ana çerçevesini AKP'nin son büyük kongresinde kamuoyuna açıkladığı 63 maddelik hedeflerin oluşturduğu vurgulanıyor.

Yeni paketle Jandarma Genel Komutanlığı'nın Genelkurmay Başkanlığı yerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile eşitlenmesi düşünülen jandarma, kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürüleceği belirtiliyor

ASKERİ OKUL MÜFREDATI SİLBAŞTAN

 Askeri okulların müfredatı yeniden düzenlenirken,İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddenin değiştirilmesinin ardından darbelerle özdeşleşen yasaların da kaldırılacağı vurgulanıyor. Bu çerçevede TSK İç Hizmetler Kanunu ve İç Hizmetler Yönetmeliği'nde bazı değişiklikler yapılması da öngörülüyor.

Öte yandan ismi 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleriyle anılan kişilerin isimleri kamu alanlarından tamamen silinecek.

ANA DİLDE EĞİTİM

PKK ve bebek katili Öcalan'ın isteklerinin başında olan anadilde eğitim serbest ve bırakılıyor.Kürtçe ve yerel dillerdeki bazı isimlerin iade edilmesi de pakette yer alıyor.

Paketle birlikte, özel okullarda Kürtçe'nin öğretilmesinin serbest bırakılması, devlet okullarında da seçmeli ders olarak okutulması öngörülüyor.

Pakette yerel yönetimlerin yetkileri de arttırılıyor. Bu çerçevede, il ve ilçelerin altındaki yerleşim birimlerinde isim verme hakkı yerel yönetimlere bırakılıyor. Birçok köy kendi ismini belirleyebilecek.

CEMEVLERİ

Cemevleri ile ilgili hukuki birçok düzenlemenin de pakette yer alması bekleniyor.

RUHBAN OKULU DA AÇILIYOR

Ruhban Okulu'nun açılmasına da izin veriliyor. Öte yandan pakette gayrimüslimlere yeni haklar verileceği de belirtiliyor.

BARAJ İÇİN 3 FORMÜL

Seçim barajı olarak üç seçenek gündemde. Dar bölge olursa baraj yüzde 5'e iniyor, daraltılmış bölge olursa sıfırlanıyor. Aksi durumlarda yüzde 10 barajı devam edecek.

Siyasi partilerin kurulması kolaylaşırken, kapatılması tamamen kaldırılıyor.

SAKAL VE BAŞÖRTÜSÜ DE SERBEST

Kamuda kıyafet özgürlüğü geliyor. Kadınlara başörtüsü serbestisinin yanısıra erkeklere de sakal bırakma imkanı tanınacak.

YÖK'ÜN DURUMU

12 Eylül kurumlarından YÖK'e dokunulması da gündemde. YÖK'ün koordinasyon kuruluna dönüşecek şekilde yapılandırılabileceği söyleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.