1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. "Bekir Bozdağ'a vurmak suç, Türk milletine vurmak değil (mi?)"

"Bekir Bozdağ'a vurmak suç, Türk milletine vurmak değil (mi?)"

Yıldırım Tuğrul Türkeş "Son günlerde ülke gündemini içi boş meselelerle ziyadesiyle meşgul eden Sayın Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamalarda derin çelişkilerle boğuşmaktadır.

A+A-

Bilindiği üzere, Bozdağ 16.08.2013 tarihinde katıldığı Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma töreninde bir vatandaşın yumruklu saldırısına maruz kalmıştır. İlk anda hadiseyi ılımlı sözlerle geçiştirmiş olmasına rağmen, Sayın Bozdağ bugün (19.08.2013) kameraların önüne geçmiş ve bir dizi garip söz sarf etmiştir. Söz konusu vatandaşın Savcılık kararıyla serbest kalmasından yakınan Sayın Bozdağ, kararın suçluya cesaret verdiğini ve hatta suçu övdüğünü beyan etmiştir" dedi.

Türkeş, şunları söyledi: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak tavrımızı daima demokratik protestonun meşruiyetinden yana koymakla birlikte, şiddet içeren hiçbir çirkin eylemi tasvip etmedik ve etmemiz de mümkün değildir. Bu anlamda Sayın Bozdağ'ın uğradığı saldırıyı hoş görmemiz imkansızdır.

Ne var ki, Sayın Bozdağ'ın iddiasındaki tutarsızlığa dikkat çekmekten de kendimizi alamıyoruz. Suçlunun övüldüğü bir ortamda pişmanlık duygusunun yeşeremeyeceğine değinen Sayın Başbakan Yardımcısı, Sayın Başbakan'ın 2004'ten bu yana Türk milletine karşı sayısız şiddet eylemine girişen azılı katillere karşı sergilediği esnek tutumu nasıl izah edecektir?

Bir soruya cevap istiyoruz: 1984 yılından bu yana göğsüne -kuru yumruk değil- mermi yiyen şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına Sayın Bozdağ, yıkıcı açılım sürecini yürüten bir Hükümetin mensubu olarak, nasıl sahip çıkacaktır?

Hatırlatılmalıdır ki, Sayın Bekir Bozdağ Habur ihanetinde iktidar partisinin milletvekili idi ve teröristbaşı ile başlatılan müzakere sürecinde de yine aynı partinin iktidarında Başbakan Yardımcılığı vazifesini hala ifa etmektedir. Parçası olduğu kabine, 30 senedir işlenmedik suç bırakmayan kirli bir oluşumun birinci destekçisi olmuştur. Bu noktadan hareketle, denebilir ki Türk milletine ve devletine kasteden Türkiye'nin en büyük suç şebekesine Sayın Bozdağ doğrudan göz yummuş ve müsamaha göstermiştir. Dolayısıyla Sayın Bozdağ, kendi tabiri ile " suçu desteklemiş ve pişmanlığa fırsat tanımamıştır ".

Aynı şekilde, örneğin Taksim'de elinde pala ile etrafına terör saçan zat, Savcılık kararıyla serbest bırakılıp Fas'a kaçtığında, Sayın Bozdağ'ın hak-hukuk hassasiyeti neredeydi?

Çizilen bu çerçeveden bakıldığında,  Bozdağ'ın içine düştüğü tutarsızlık bataklığı daha net biçimde tespit edilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.