1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan'ın Grup Toplantısındaki Açıklaması Kılıçdaroğlu Derhal İstifa Etmelidir

Başbakan'ın Grup Toplantısındaki Açıklaması Kılıçdaroğlu Derhal İstifa Etmelidir

Erdoğan: "CHP'ye yakın gazetenin Hatay temsilcisi ve CHP milletvekilinin yakın akrabası bu karanlık tezgahın içindeler..."

A+A-

"CHP'YE YAKIN GAZETENİN HATAY TEMSİLCİSİ AJANLIK SUÇUNDAN TUTUKLANDI"

52 kardeşimizi kaybettiğimiz Reyhanlı'da incelemelerde bulunduk.

11 Mayıs'ta Reyhanlı'da bu alçakça saldırıların hemen ardıından bize ve hkümetimize yönelik kampanya için start verildi. Başta CHP olmak üzere tahrik edici girişimlerde bulundular. Ne Reyhanlı'da ne de Hatay'da muhalefetin vebazı medya kuruluşlarının iddia ettiği gibi bir atmosfer yok. Hatay'da çok ağır ve tehlikeli tahrik girişimleri var. Bunları biliyoruz ve takip ediyoruz. Bu oyun Türkiye dışında tezgahlanıyor, Türkiye içindeki yandaşlarıyla organize edilmeye çalışılıyor. Hatay'daki gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı vatana ihanet derecesindeki şahıslar tespit edildi. Bu şahısların CHP ile ilişkisi de tespit edildi. CHP'ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi, ajanlık suçundan tutuklanmıştır.

Biz ne Suriye'deki ne de dünyanın herhangi bir yerindeki olaya etnik veya mezhepsel temelde bakmadık. Hiçbir zaman etnik milliyetçilik yapmak suretiyle bir ayrıma gitmeyiz.

"CHP GENEL BAŞKANI VE EKİBİ DERHAL İSTİFA ETMELİ!"

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyesi parti ucu dışarıda böyle karanlık bir ilişkinin içinde yer almamıştır. Son dönemde CHP'den iki heyet Suriye'ye gitti. Eli kanlı Esed ile görüştü. Utanmadan, sıkılmadan fotoğraf çektirip yayınladılar. Mayıs ayında hem Reyhanlı saldırısı hem de planlanan saldırılar için emniyet operasyonlar düzenledi. Bu eylemler Suriye içinde işadamı kılığındaki biri tarafındann planlandı. Bu zatın babası da Hafız Esed'in yakınıydı. Malesef Hatay'da ihanet içindeki TC vatandaşı da kullanıldı.. CHP'ye yakın gazetenin Hatay temsilcisi ve CHP milletvekilinin yakın akrabası bu karanlık tezgahın içinde yer aldı. CHP heyetinin Suriye'ye iki ziyaretinde de bu bahsettiğim şahıs, yani Reyhanlı saldırılarını ve saldırı girişimlerini planlayan kişi eşlik ediyor ve hatta görüşmelere katılıyor, fotoğraflarda da yer alıyor.

İfadeler, fotoğraflar, delilleri şu anda yargının elindedir. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdalar. CHP Genel Başkanı, şunu bilmelisin benim istihabarat teşkilatıımın elinde deve fotoğrafları değil, otomobillerin fotoğrafları var, plakalarına kadar. CHP bu meseleyle ilgili derhal tatmin edici bir açıklama yapmalıdır. Ama lafla değil belge ile. Hatta ve hatta CHP Genel Başkanı arkadaşlarıyla birlikte derhal istifa etmelidir.

Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak fotoğraf

848191_detay.jpg

Reyhanlı saldırısının baş sorumlusu Ebu Firas'ın, CHP'lileri Esad ile görüştüren kişi olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyetin, Şam’da, yaklaşık 3 ay önce Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeye, Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin baş aktörü olduğu iddia edilen Ebu Firas'ın da katıldığı ortaya çıktı.

CHP'li milletvekillerinden oluşan heyet 7 Mart'ta, Şam'da, Beşar Esad'ı ziyaret etmişti. CHP’liler, “Bizi sadece taksiyle Şam’a götürdü” dedikleri Mahmut K., “Görüşmeyi Şam’daki ortağım Anas Asalıeh ayarladı” demişti. Anas Asalıeh'in Muhaberat görevlisi Ebu Firas olduğu ve CHP heyetiyle Beşar Esad arasındaki görümeye de bizzat katıldığı ortaya çıktı.

CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, İstanbul milletvekili Şafak Pavey ve Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Esad’la görüştükleri sırada Aytuğ Atıcı’nın hemen sağ tarafında oturan bir kişinin kimliği ziyaretle ilgili en dikkat çekici ayrıntı oldu. Ziyareti organize eden ismin de aynı kişi olduğu da iddialar arasında.

Bugüne kadar o kişinin kimliği saklı kalırken, iddialara göre o kişi Anas Asalıeh. Ebu Firas kod adlı Asalieh’ın, organizasyonu yaptığı toplantılara bizzat katıldığı da ortaya çıktı.

Ebu Firas olarak bilinen Anas Asalıeh'in Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğu iddia ediliyor.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada bu konuya da değinmişti.

Arınç şunları söylemişti: "Sayın Başbakanımızın CHP heyetini Suriye’ye götürenlerle, saldırıyı gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğuna dair geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısındaydı zannediyorum bir açıklaması oldu. Buna karşın Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da 'Evet bu doğrudur, bizi oraya götürenler aslında Türkiye'den Suriye'ye gitmek isteyenlere yardım yapan veya bir şirket olarak adeta bir turizm görevi yapan kişilerdir. Biz onların kim olduğunu bilemezdik' şeklindeki açıklamaları da dolaylı bir ikrarı içinde taşımaktadır. Ancak bu olay, yani bu kişilerin hangi olayla bağlantısı olduğu konusu Reyhanlı saldırısıyla değil, daha çok Apaydın Kampı’na düzenlenebilecek bir saldırının önlenmesi ve olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgilidir. Belki bundan yeterince haberdar değilsiniz, olmayabilirsiniz ama Apaydın Kampı’na da maalesef bir saldırı düşünülmüş ve oradaki sığınmacılara karşı bir hareket planlanmıştır. Bununla ilgili soruşturma devam etmektedir. O saldırıyı planlayanların içerisinde CHP heyetini Esed ile buluşturmaya götüren kişilerin olduğu da bilinmektedir. Ancak soruşturmanın gizliliği esastır. Zannediyorum bittiğinde ve yargı süreci başlandığında bu kişiler hem takma kod adlarıyla hem de bizzat öz isimleriyle hepinizin bilgisine tekrar sunulmuş olacaktır".

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.