1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Barikat yıkıldı, jandarma ve polis müdahale etti

Barikat yıkıldı, jandarma ve polis müdahale etti

Ergenekon davasındaki sanıklara destek olmak amacıyla yüzlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi. Duruşma salonuna yaklaşmak isteyen kalabalık, 3 sıra halinde kurulan barikatın 2 sırasını yıkınca jandarma ve polis müdahale etti

A+A-

 

CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yargılandığı Ergenekon davasının görülmesine Silivri Cezaevi'ndeki Duruşma Salonu'nda devam edilecek.

Sanıklara destek olmak amacıyla yüzlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi. Jandarma, Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalığın sayısı her geçen dakika artıyor. Duruşma salonuna yaklaşmak isteyen kalabalık 3 sıra halinde kurulan barikatlardan 2 sırasını yıktı. Bunun üzerine jandarma ve polis, gruplara tazyikli su ile müdahale etti. Cezaevi önünde olaylar devam ediyor.

CHP'Lİ VEKİLLER DE GELDİ

Bu arada duruşmayı izlemek üzere aralarında Muharrem İnce, Mahmut Tanal ve Umut Oran'ın bulunduğu çok sayıda CHP milletvekili de cezaevine geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, barikatı göstererek "Berlin duvarını görüyorsunuz. Burada adalet olmadığını, hukuk olmadığını 5 yaşındaki çocuk bile biliyor. Şu görüntüye bakın. Ama bu yargıçlar, savcıların çocukları bir gün sokağa çıkamayacak burada. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Adalet için buradayız. herkese adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 

 

TEM ve D-100 Bağlantı Yolu'ndan Silivri Cezaevi'ne giriş barikatlarla kapatıldı. Otobüslerin cezaevi yoluna girmesine izin verilmezken, barikatlar cezaevine yaklaştıkça kademeli olarak artırıldı. D-100 bağlantı yolundan Silivri Cezaevine girmek isteyen kişiler, Cezaevi'nin TEM girişine yönlendiriliyor. Cezaevinin TEM bağlantı yolu jandarma ekipleri tarafından araç geçişlerine kapatılırken, yaya olarak cezaevine gidişlere izin veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.