1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Babası için şikayetçi olmadı

Babası için şikayetçi olmadı

Antalya’da otoparkta kameralara yansıyan polis şiddetinin mağdurlarından B.Ö, polis olan babasının mesleki kariyerini düşünerek şikayetçi olmayacağını açıkladı. B.Ö, “Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi ge

A+A-

Antalya'da 17 polis tarafından otoparkta dövülen 3 gençten biri olan B.Ö, polis olan babasının zarar görmemesi için şikayetçi olmayacağını söyledi. Babasının emekliliğine birkaç yıl kaldığını anlatan B.Ö, “Çok zor bir dönemden geçiyorum. Aldığım kararlarda ailemi de düşünmek zorundayım. Babamın emekliliğine birkaç yıl kaldı. Şikayetçi olursam ona zarar vermiş olurum gibi geliyor” dedi.

BASKI HİSSETMEDİM

Şikayetçi olmaması yönünde babasına şu ana kadar bir baskı yapılmadığını da vurgulayan B.Ö, “Böyle bir baskı hissetmedim. Benden gizliyor da olabilir. Ama şimdilik kararım şikayetçi olmamak yönünde. Diğer arkadaşlarım nasıl bir karar verecek bilemiyorum. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) bize hukuki yardım vermeyi talep etti. Sanırım diğer iki arkadaşım bu yardımı kabul edecek” diye konuştu.

BARO’DAN AÇIKLAMA

Dayak yiyen gençlerin şikayetçi olmaması durumunda bile yargı sürecinin devam edeceğini kaydeden Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ise şöyle dedi:
“Ortada bir suç var. Üstelik bu suç kameralarla görüntülenmiş. Genç arkadaşlarımız bu konuda şikayetçi olmasalar dahi yargı bu işin peşini bırakmaz. Biz de daha önce ÇHD tarafından yapılan şikayetin dilekçesini edindik. Süreci yakından takip ediyoruz.”

MESLEĞİ ÖNEMLİ DEĞİL

Üniformalı polislerin karıştığı şiddet olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini veren Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise B.Ö’nün babasının polis olup olmamasının soruşturmanın seyrini etkilemeyeceğini belirterek, “Bizim açımızdan o gençlerin ailesinin mesleği önemli değil. Önemli olan gerçeklerin ortaya çıkması. B.Ö’nünü babasının polis olduğu, emekliliğine ise az bir süre kaldığına ilişkin bilgileri ise şu an için doğrulayamayız” dedi.

GENÇ KIZ DA ŞİKAYETÇİ DEĞİL

Otoparkta polis şiddetine maruz kalan genç kız E.S.O. da ''Bizim suçlu olmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Ancak kamuoyundaki baskıdan dolayı çok sıkıldık ve bunaldık. TV ve gazetelerdeki haberleri okuyup gördükçe moralimiz bozuluyor. Bu yüzden olayın kapanmasını istiyorum. Ben de arkadaşım B.Ö. gibi şikayetçi olmamaya karar verdim. Ailemle bu konuyu paylaştım. Kendileri de kararıma saygı duydu. Kesinlikle şikayetçi olmayı düşünmüyorum'' idadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.