1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Antalyada kapanan 5 yıldızlı otel

Antalyada kapanan 5 yıldızlı otel

Antalya'nın, 38 yıl önce açılan ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya, bugün öğle saatlerinde son müşterisini de uğurladıktan sonra kapandı. Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Faik Öztunç, Koç Topluluğu'na ait otelin, yenilenme süreci içine girdiğini söyledi

A+A-

 

Grup olarak 2006 yılında açıkladıkları büyüme stratejisi kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde turizm odaklı yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Öztunç, bu plan çerçevesinde Divan, Divan Suite ve Divan Express olmak üzere üç marka oluşturduklarını kaydetti.Art arda imzaladıkları anlaşmalarla yurt dışında Bakü ve Erbil’de yurt içinde Adana, Diyarbakır, İstanbul ve 2’si de Gaziantep’te olmak üzere 2015 yılı sonunda 18 otele ulaşmayı hedeflediklerini, 2017 içinse hedeflerinin 30 otel olduğunu kaydeden Faik Öztunç, Divan Grubu’nun bu süreçte turizm stratejisini oda kahvaltı hizmet veren şehir otelciliğinin oluşturacağını kaydetti. Öztunç, şehir otelciliği konseptini sahip oldukları 7 restoran, 33 fırın ve 18 pastaneyle de desteklediklerini dile getirdi.

YENİLENME SÜRECİNE GİDİLECEK

Öztunç, son müşterisini de uğurlayarak kapılarını kapatan Divan Talya Oteli’nin grup açısından ayrı bir önemi olduğunu kaydetti. Öztunç, "Ticari olarak yanlış bir hamle olabilir fakat sadece para kazanmak için oteli açık tutmak niyetinde değiliz. Müşterilerimize yeni stratejimiz çerçevesinde gerekli hizmeti veremeyeceğimize inandığımız için bu kararı aldık" diye konuştu.1975 yılında hizmete açılan Divan Talya Oteli’nin açık kaldığı 38 yıl boyunca yerli ve yabancı 3 milyon 200 bin misafire ev sahipliği yaptığını, 4 binin üzerinde personel yetiştirerek aynı zamanda turizm okulu olduğunu anlatan Genel Müdür Yardımcısı Öztunç, Divan Talya’nın aynı zamanda Koç topluluğunun da evi olduğunu kaydetti. 204 odaya sahip Divan Talya Oteli’nin kapanışının asla bir veda olmadığını kaydeden Öztunç, dünya standartlarında hizmet, daha çağdaş bir tasarım ve daha dinamik bir kimlik yaratmak için sürecin yenilenme olarak değerlendirmesinin daha doğru olacağını kaydetti.Divan Talya Oteli’ni yıkarak yeniden yapmayı amaçladıklarını fakat hukuki sorunlar nedeniyle geleceğe ilişkin bir takvim veremeyeceklerini kaydeden Öztunç, yenilenme sürecini 55 milyon dolar civarında hesapladıklarını kaydetti.2 YIL İÇİNDE YENİ BİR OTEL YAPILACAKOtelin yıkılmasıyla birlikte 2 yıl içinde yeni bir otel yaratabileceklerini kaydeden Öztunç, Divan Talya Otel’le birlikte 4 bin metrekare kapalı alana sahip Antalya’nın en önemli kongre merkezlerinden Divan Convention Center’ın da kapandığını söyledi.38 yıllık geçmişiyle Antalya’da turizm tarihinde önemli bir yer edinen Divan Talya, Koç ailesi için de ayrı bir öneme sahip. Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında hayata veda etti. O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutulurken, Vehbi Koç’un büstü otelde asansörlerin hemen yanına yerleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.