1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener'in masasındaki son kriz: 'Ya ben ya o' resti

Akşener'in masasındaki son kriz: 'Ya ben ya o' resti

İstifa haberleriyle gündem olan İYİ Parti'nin İzmir teşkilatında büyük bir kriz baş gösterdi. Partinin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Ümit Özlale'nin Akşener'e istifa restinde bulunduğu öğrenildi.

A+A-

Hemen hemen her gün bir istifa haberiyle gündem olan İYİ Parti’de yeni bir kriz kapıda. Genel Başkan Meral Akşener ve Genel İdare Kurulunun (GİK) aldığı 81 ilde kendi adayıyla seçime girme kararı, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok şehirde partilileri çıkmaza soktu.

Odatv'nin edindiği kulis bilgisine göre, kurulduğu günden bu yana birçok badire atlatan İzmir İYİ Parti İl Başkanlığında yeni bir kriz baş gösterdi.

Akşener'in masasındaki son kriz: 'Ya ben ya o' resti - Resim : 1
Kavganın merkezindeki iki isim: Sinan Bezircioğlu ve Ümit Özlale

ADAYLA TEŞKİLAT ARASINDA KOPUKLUK VAR

Partinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklanan Ümit Özlale'nin, İzmir teşkilatıyla sağlıklı iletişim kuramadığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda İYİ Parti İzmir il teşkilatında görevli bir yönetici ile il başkan yardımcısı tartıştı. İddiaya göre, tartışmanın alevlenmesiyle söz konusu yönetici, il başkan yardımcısının üzerine yürüdü.

ÜMİT ÖZLALE'DEN İZMİR İL BAŞKANI SİNAN BEZİRCİOĞLU'NA: "SEN KİMSİN"

Bunun üzerine, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircioğlu, konuya dahil olarak il yöneticisinin istifasını istedi. Bu noktada devreye Ümit Özlale girdi.

İl başkanlığındaki toplantıda Özlale, il başkanı Sinan Bezircilioğlu’na “Sen bana sormadan il yöneticisinin istifasını nasıl istersin, sen kimsin!” diye tepki gösterdi. Bezircioğlu ise “Bu konu bizim il teşkilatımız içerisindeki bir mesele. Kendi içimizde çözmemiz gerekiyordu, çözdüm.” şeklinde karşılık verdi.

Akşener'in masasındaki son kriz: 'Ya ben ya o' resti - Resim : 2
Özlale ve Akşener

"AKŞENER’E 'YA SİNAN YA BEN' DİYECEĞİM”

Bu cevaba sinirlenen Özlale de "Bu hafta perşembe veya cuma günü Ankara’da genel merkezde genel başkanla görüşeceğim, ‘Meral Hanım’a ya Sinan ya ben diyeceğim’, seni görevden aldıracağım." diyerek il binasını terk etti.

Özlale’nin birlikte çalışabileceğini düşündüğü yeni bir il başkan adayıyla bir görüşme gerçekleştirip “Yönetim listeni hazırla” talimatı verdiği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.