1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener’den sert tepki: O parmakların hepsini kıracağım

Akşener’den sert tepki: O parmakların hepsini kıracağım

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lider Meral Akşener, "Biz bu düzeni değiştireceğiz. İsterse yakınım olsun. Kazık atan herkesi değiştirmezsem; buradan adımı sileceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi değiştireceğiz" dedi.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Türk Dünyası'nın, vazgeçilmez bir parçası olan, bu kadim coğrafyadan, böylesine kıymetli bir emaneti almış olmaktan, son derece mutluyum. Çünkü bugün, 8 Kasım.

-Çünkü bugün; Azerbaycan, Türkiye ve Türk Dünyası için, çok anlamlı bir gün. Bugün 44 gün süren, Karabağ Savaşı’nda Şuşa'nın alınmasıyla taçlanan, Milli Zafer Günü’nün, üçüncü yıldönümü. Biliyorsunuz savaşı sonlandıran anlaşma, 10 Kasım'da imzalanmıştı.

-Ancak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in, kararnamesi ile Zafer Günü, Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gün, olarak belirlendi.

10 KASIM MESAJI

-Çünkü 10 Kasım, Türkiye'nin büyük mateminin günüydü. İşte bu karar bile, iki kardeş halkın, aynı sevinci, aynı kederi paylaştığını ve sonsuza kadar sürecek birliğini, bir kez daha vurguluyor.

-Biz, İYİ Parti olarak Karabağ'ın özgürlük mücadelesinde, her zaman olduğu gibi, bundan sonra da, can Azerbaycan'ımızın yanında olacağız. Çünkü Karabağ, Azerbaycan'dır. Ve Azerbaycan da, büyük Türk milletinin, Kafkasya'daki izdüşümüdür.

“MUSTAFA KEMAL BİR UMUTTUR”

-Evet 2 gün sonra, 10 Kasım. Bu sene, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü, ebediyete uğurlayışımızın, 85'inci yılındayız. Değerli dava arkadaşlarım Mustafa Kemal, bir umuttur.

-Geçtiğimiz hafta, Cumhuriyetimizin, 100'üncü yılına erişmenin, verdiği mutlulukla hep birlikte, aynı duyguda buluşmuştuk. 10 Kasım'da da yine büyük Türk milleti olarak, tek yürek olacak, aynı duygudaşlığı paylaşacağız.

-Anıtkabir'in önündeki uzanan kuyruklarda, aynı vefayı hissederek, saygıyla dimdik duracağız. Çocuğu, genci, yaşlısı, fark etmeksizin aynı özlemi duyacağız. Saatler, 9'u 5 geçeyi gösterdiği anda, yüreğimizi sızlatan, aynı büyük hüzünle dolacağız.

-Ama, diğer yandan da siyasi hayatını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüze, onun temsil ettiği değerlere ve bizlere bıraktığı kutlu mirasa, düşmanlık besleyerek sürdürenlerin, acizliklerine şahit olacağız.

-Ama ne yaparlarsa yapsınlar kalplerindeki hırsı, kini ve düşmanlığı, bize, dayatamayacaklar. Büyük Türk milletinin, gönlünde parlayan, bir çift mavi göze, gölge düşüremeyecekler. Her Türk gencinin, ruhunda, Mustafa Kemal'i yaşatmasına engel olamayacaklar.

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

-Enflasyonla olan acı mücadelesi, ne yazık ki, her geçen gün, daha da zorlaşarak devam ediyor. İktidar ise, icraatlarıyla daha doğrusu icraatsızlığıyla ekonomimizdeki krizi, adım adım derinleştirmeye, devam ediyor.

-Biliyorsunuz, yeni ekonomi yönetiminin, açıklamış olduğu, bir kalkınma programı hâlâ yok. Geçtiğimiz aylarda açıklanan, bir Orta Vadeli Plan var. Hatırlarsınız, daha önce, yine bu kürsüden onun da, aslında bir plan değil bir temenniler dizisi olduğunu söylemiştim.

-Nitekim zaman, yine bizi haklı çıkardı. İktidarın enflasyon temennisi, geçtiğimiz hafta, yeniden güncellendi. Merkez Bankası yüzde 58 olan, 2023 sonu enflasyon tahminini, yüzde 65'e çıkardı. Bakalım, yıl sonuna kadar, daha kaç kere, güncelleme gelecek?

-Bakalım, gelen güncellemeler milletimizin, sokakta hissettiği, gerçek enflasyona, sonunda yetişilebilecek mi? Değerli dava arkadaşlarım memlekette herkes, bir şekilde masraflarını kısıyor ama devleti yönetenler, inatla masraflarını kısmıyor.

-Milletimiz artık, enflasyona karşı, kemer sıkmaktan, nefes alamayacak hâle geldi ama, saraydaki zevkü sefa ortamı, tüm hızıyla sürüyor.

“EN BAŞTA GIDA FİYATLARININ ARTIŞINI GÖRÜYORUZ”

-Enflasyon rakamlarına, baktığımız zaman; en başta, gıda fiyatlarının artışını görüyoruz. Hâlbuki biz yıllardır; tarımın, gıda üretiminin ve gıdaya erişimin, ne kadar hayati olduğunu anlatıyoruz.

-Gıda güvenliğinin toplumların, ekonomik ve sosyal güvenliği için, en önemli faktörlerden, birisi olduğunu söylüyoruz. İktidar ise yıllardır, bu durumu anlamamakta, ısrar ediyor. Üstelik her geçen gün, tarım potansiyelimizi, daha da vasatlaştıran politikalarına, yenilerini ekliyor.

-En fazla sözü kesilen, parmak sallanan başkan benim ama Allah izin verirse o parmakların hepsini kıracağım. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz.

-İsterse en yakınım, en güvendiğim olsun, bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim..."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.