1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Akil İnsanların Samsun Toplantısı

Akil İnsanların Samsun Toplantısı

Akil İnsanlar Karadeniz Heyet Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, “30 yıldır devam eden bir terör sorunu hep anlatıldı ve biz umutlu olduk. Ama 30 yıldır devam eden bu sorunu halen çözüp çözemeyeceğimiz konusunda kesin bir şey söylememiz imkansı

A+A-

 

Karadeniz illerini gezecek olan ve ilk olarak Samsun’a gelen Akil İnsanlar Karadeniz Heyet Grubu, Samsun DOSTDER’i ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Akil İnsanlar Karadeniz Heyet Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, 30 yıldır terör sorununun hep anlatıldığını belirttiği konuşmasında, “30 yıldır devam eden bir terör sorunu hep anlatıldı ve biz umutlu olduk. Ama 30 yıldır bu sorunu halen çözüp çözemeyeceğimiz konusunda kesin bir şey söylememiz imkansız. Çünkü bu yöntem aslında yeterli değil. Bu yöntem sadece ölmeye ve öldürmeye doğru gidiyor. Ama işin özüne bakmak gerekiyor. 30 yıllık bir bedel var. 30 yıllık bir bedelden sonra işin özüne bakmak aslında cesaret istiyor. Bu cesareti yine siyaset attı ve süreci başlattı. İsmine de ‘çözüm süreci’ dendi. Bu süreçte hükümet bir noktaya kadar bazı şeyleri halka anlatabiliyor. Bu sürecin ayrıca sivil toplum ayağında da desteğe ihtiyacı vardır. Çünkü değişik kesimlerin bunu desteklemesi farklı bir şeydir. Bir partinin tek başına ‘bunu ben yapıyorum. Dolayısıyla desteğinize ihtiyacımız yok’ demek farklı bir şeydir. Onun içinde bizler bu süreçte onun için yer aldık. Eğer DOSTDER gibi güçlü sivil toplum kuruluşları olsaydı, birçok değişik yelpazeden ve bu süreci destekliyor olsalardı, bizim gibi bu gruplara bir ihtiyaç olmayacaktı. Ama neticede öyle ya da böyle bu süreç başladı. Biz Karadeniz Grubu’nda yer alıyoruz ve ziyaret ettiğimiz illerde insanların endişelerini dinliyoruz” dedi.
 
Daha sonra diğer Akil İnsanlar olan Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Fatma Benli de konuşmalar yaptılar. Akil insanlardan Bendevi Palandöken ise esnaf ziyareti yaptı. Yapılan konuşmaların ardından salonda bekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar Akil İnsanlar’a sorular sordular.
 
DOSTDER ziyareti sonrasında, şehit Fikret Özer’in de ailesini ziyaret eden Akil İnsanlar, karayoluyla 19 Mayıs ilçesine doğru yola çıktılar.
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.