1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 33 şehit unutulmadı

33 şehit unutulmadı

PKK'lılar tarafından şehit edilen 33 er, anılarına yaptırılan Anıttepe'deki anıtta düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

BİNGÖL'de 20 yıl önce yol kesen PKK'lılar tarafından şehit edilen 33 er, anılarına yaptırılan Anıttepe'deki anıtta düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl- Elazığ karayolu üzerindeki Bilaloğlu Köyü Mendo Deresi Mevkii'nde 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK'lılar, otobüsle seyahat eden ve silahsız olan 33 eri, araçtan indirip şehit etti. 33 er için şehit edilmelerinin 20'inci yılında Anıttepe Mevkii'nde bugün anma töreni düzenlendi. Törene Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanvekili Ahmet Gündoğdu, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törende anıta karanfiller bırakıldı, şiirler okundu.

Törende konuşan Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen, silahsız 33 askerin haince şehit edildiğini belirterek şöyle dedi:

"Bu olay 33 erimizin ailesini olduğu kadar Bingöl halkını da, Bingöl’deki şehit ailelerini de derinden yaralamıştır. Bu olay PKK terör örgütünün kurulduğu günden bu yana yaptığı en alçak en kalleşçe saldırıdır. Bu gün burada 33 bayrak direği dibinde, 33 temsili mezar bulunuyor. Biraz önce buraya geldiğimizde her bayrağın başında bir askeri gördüğümde içimde daha da bir ürperti girdi. Çünkü 33 askeri bir arada gördüğümde, 'Allah'ım insanlıktan nasiplenmeyen bu kişiler, bu kadar insanı yan yana dizdiklerinde onlara nasıl kurşun sıkma gafletinde bulundular' diye düşündüm."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.