1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2b'den Yararlanan Hak Sahiplerine Tapuları Verilmeye Başlandı

2b'den Yararlanan Hak Sahiplerine Tapuları Verilmeye Başlandı

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışıyla ilgili yürürlüğe giren 2B Yasası'ndan yararlanmak için Osmaniye'de müracaat ederek gerekli işlemlerini yaptıran 2 kişiye tapuları defterdarlık tarafından teslim edildi.

A+A-

 

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışıyla ilgili yürürlüğe giren 2B Yasası'ndan yararlanmak için Osmaniye'de müracaat ederek gerekli işlemlerini yaptıran 2 kişiye tapuları defterdarlık tarafından teslim edildi.

Hak sahiplerine makamında tapularını teslim eden Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, 6831 Sayılı Orman Kanunu kapsamında, orman köylerinin kalkındırılması, desteklenmesi ve hazine adına orman dışına çıkarılan yerlerin satışı ile ilgili kanun çıkarıldığını hatırlattı. Çıkarılan kanuna göre Osmaniye genelinde toplam 5bin 838 adet taşınmazın bulunduğunu belirten Gök, 2B arazileri için yüzde 88 oranında müracaat yapıldığını ve bunların satış işleminin başladığını söyledi.

Hak sahibi vatandaşlara tebligat gönderdiklerini de belirten Defterdar Tahir Gök, "13 köyümüzde 2B ile ilgili güncelleme çalışmaları devam etmekte. Tebligat yaptığımız vatandaşların tapularını alma süreleri 5 aydır. 15.09.2013 tarihinde hak sahiplikleri düşecek. Eğer satın almazlarsa doğrudan satış yoluyla elimizden çıkaracağız. İlimizde toplam 54 milyon 319 bin 564 TL gelir bekliyoruz. İnşallah bu kanun 2B kapsamında vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek bir kanun." diye konuştu.

Tebligat gönderilen ve devir işlemleri tamamlanan 2B hak sahibi Atike Saçıkara ve Necdet Babaoğlan'a tapuları Osmaniye Defterdarı Tahir Gök tarafından teslim edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.