1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. 13 ilde kuvvetli yağış var

13 ilde kuvvetli yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'la beraber birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu.

A+A-

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul'da Çarşamba gününe kadar sağanak yağış etkili olacak. Yetkililer, vatandaşları su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ 
 
HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Rüzgarın iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos), doğuda değişik yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
SİS UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Akçay, Gömeç, Burhaniye ve Havran İlçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevreleri başta olmak üzere bölge genelinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir il genelinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'de sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Karabük çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
DOĞU Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.