1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeniden Aydınlanma Derneği'nden açıklama

Yeniden Aydınlanma Derneği'nden açıklama

Yeniden Aydınlanma Derneği, Genel Başkan Halil Konuşkan imzalı yeni bir bildiri yayımladı.

A+A-

"Danıştay'ın, Andımızın okullarda tekrar okutulmasının önünü açan kararı bizi fazlasıyla memnun etmiştir. 'Çözüm süreci' adı verilen kontrolsüz, yönetilememiş, çözümden çok sorun yaratan hatalı uygulamalar silsilesi içinde, birilerine şirin görünmek üzere alınmış yasak kararının kalkmış olması, ülkemizde hâlâ görevini yerine getiren kurumların kalmış olduğunu hepimize hatırlatmış, umudumuzu tazelemiştir.

Doğruluk, çalışkanlık, küçükleri koruma, büyükleri sayma gibi önemli erdemlerin altının çizildiği, ülkeye ve millete duyulan aidiyet duygusunun ifade edildiği 'Andımız' metninin birilerini rahatsız etmesini hayretle karşılamıştık, halen de haytetle karşılıyoruz. Metinde geçen 'Türküm' tanımlaması bir kan veya ırk tanımı, ayrıştırması, yüceltmesi değil; tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!' cümlesindeki kapsayıcı yaklaşımın yansımasıdır.

Danıştay'ın andımız konusunda almış olduğu kararı güçlü şekilde destekliyor, hukuk kararına saygı göstermeyen, buna karşın kendi saplantılarının kölesi olarak haddini aşan açıklamalarda bulunarak andımızı itibarsızlaştırma gayreti içinde olanları da zihni aydınlanmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. 

YENİDEN AYDINLANMA DERNEĞİ
Yönetim Kurulu adına Genel Başkan
Halil KONUŞKAN"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler