1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yeniden Aydınlanma Derneği Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı

Yeniden Aydınlanma Derneği Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı

Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Merkezi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayan bir bildiri yayımlandı. Bildiriyi aynen yayımlıyoruz.

A+A-

"Yeniden Aydınlanma Derneği'nin kamuoyuna duyurusudur: 

Bugün Ankara Çubuk'ta şehit cenazesine taziye amacıyla gitmiş bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu elim bir saldırıya uğramıştır.

Yeniden Aydınlanma ailesi olarak uzun müddettir, toplumun gerilmesi, kutuplaştırılması ve ötekileştirilmesinin toplumsal geleceğimiz açısından büyük tehditler içerdiğini dile getirmekteydik. Defalarca siyasilerin dillerini yumuşatmaları gerektiğini, özellikle iktidarın bu konuda sorumluluk sahibi olduğunu vurgulamış ve herkesi uyarmıştık.

Sonuç olarak, korktuklarımızdan biri gerçekleşmiş durumdadır. YAD olarak uyarılarımızda haklı çıktığımızı üzülerek görmüş bulunuyoruz.

Siyasiler düşman değil, rakiptirler. Siyasilerin birbirlerini düşman olarak hedef göstermeleri sosyal yapımıza ve toplumsal dokumuza zarar verecektir. 

Yaşadığımız bu elim olayın dönüm noktası olması ve bu üzücü olaydan ders çıkararak, başta iktidar ve ortağı olmak üzere, bütün siyasi parti, kurum, kuruluş, sendika ve sivil toplum teşkilatları ile medya unsurlarının ayrıştırıcı dilden vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Yeniden Aydınlanma Derneği (YAD) olarak; bugün elim bir saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumlularının ve sorumluları azmettirenlerin gerekli cezalara çarptırılması gerektiği düşüncemizi ve inancımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

YAD Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan Halil Konuşkan"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.