1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeniden Aydınlanma Derneği göç sorununu işledi

Yeniden Aydınlanma Derneği göç sorununu işledi

Yeniden Aydınlanma Derneği Gaziantep Temsilciliği Gaziantep Palmiye Hotel'de düzenlediği 'Türkiye'ye Göç Edenlere Halkın Bakışı' adlı konferansta başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere, göç edenlerin kentte yarattığı olumsuz etkileri konuşuldu.

A+A-

Yeniden Aydınlanma Derneği Gaziantep Temsilciliği Gaziantep Palmiye Hotel'de düzenlediği "Türkiye'ye Göç Edenlere Halkın Bakışı" adlı konferansta Gaziantep özelinde başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere, göç edenlerin kentte yarattığı olumsuz etkileri inceledi.

Gaziantep İl Temsilcisi Murat Dai'nin açılış konuşması ve sunumunu yaptığı programda; Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan, İstanbul İl Temsilcisi İhsan Yavuz, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Filiz, İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, emekli hakim Kerim Yılmaz, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Gaziantep Kent Konseyi Dönem Başkanı Dr. Samet Bayrak, Tarihçi-Yazar Yaşar Büyükoğlu birer konuşma yaptı.yad-003.jpg

Yoğun bir katılımın gözlemlendiği konferansta Gaziantep İl Temsilcisi Murat Dai, düzensiz ve kontrolsüz bir biçimde kente yerleşen sığınmacıların kentteki asayişe, ticarete, sosyal hayata ve sığınmacıların kent yaşamına entegrasyon sağlamalarındaki olumsuzlukları anlattı. Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan ve İstanbul İl Temsilcisi İhsan Yavuz, dernek faaliyetlerini ve 'aydınlanma', 'Türk aydınlanması' kavramlarından bahsederek, aydınlanmanın önemini anlattılar. Gaziantep Kent Konseyi Dönem Başkanı Dr. Samet Bayrak 'Göç ve Sağlık' konusu üzerine detaylı bir sunum yaptı ve her geçen gün cinsel yolla bulaşan hastalıkların olağanüstü arttığından bahsetti. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi İlay Aksoy, yoğun sığınmacı varlığının Türkiye'nin demografik yapısını tehdit ettiğinden, İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Kerim Yılmaz ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Filiz, hükümetin en başından beri uyguladığı hatalı dış politikaların sonucu olarak bugünlere gelindiğinden bahsederek, İYİ Parti'nin göç politikasından ve çözümün nasıl sağlanacağından bahsederek çözüm yolları üzerine durdular.

Son olarak tarihçi, yazar Dr. Yaşar Büyükoğlu son dönemdeki Atatürk'e karşı olumsuz söylem ve tutumlardan milletçe rahatsızlık duyduklarını, ayrıca Suriye’den kente gelenlerin demografik yapıyı nasıl tehdit ettiğinden, 10 yıl sonra gidişatın tahmin edilemeyecek kadar sıkıntılı olacağını söyledi.

yaad.jpg Konferansın sonunda Gaziantep İl Temsilcisi Murat Dai konuşmacılara plaket takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.