1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yazarımız Ömer Bezci Orta Belediye Başkanlığına aday

Yazarımız Ömer Bezci Orta Belediye Başkanlığına aday

Mahalli seçimlerde Çankırı'nın Orta İlçesi Belediye Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisinin adayı olarak katılacağını öğrendiğimiz sitemizin yazarı Ömer Bezci'ye sorduğumuz sorulara aldığımız cevapları aynen yayınlıyoruz.

A+A-

Kısaca kendinizden bahseder misiniz? Ömer Bezci kimdir?

1966 yılında Çankırı'nın Orta ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi memleketim Orta'da, lise tahsilimi ise Kocaeli'de yaptım. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Mahalli İdareler Bölümü'nü mezunuyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Urfa'da Radyolojik tanı merkezi ve İstanbul'da medikal sarf malzeme satış işiyle uğraşıyorum. 1989 yılından beri Milliyetçi Hareket Partisi'nde aktif siyaset yapıyorum. İstanbul Beşiktaş'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın yanı sıra MHP ilçe yönetimi ve Başkanlık Divanı üyeliği görevlerinde bulundum. Milliyetçi Hareket Partisinin Orta İlçesi Belediye Başkan Adayı'yım.

Siyasete başlamaya niçin ve nasıl karar verdiniz?

Benim düşünceme göre Türkiye'de yaşayan her birey şu veya bu şekilde siyasetle ilgilenmelidir. Yapabiliyorsak, doğrudan doğruya siyasetin içerisinde olmak; imkanlarımız el vermiyorsa, en azından eğriyi doğrudan, hakkı batıldan, iyiyi kötüden ayırarak ülkemiz için en doğru tercih olduğuna inandığımız siyasi partinin görev başına gelmesi için mücadele etmek hepimizin vatandaşlık görevidir.

Ben vatan, bayrak ve İslam üçgeninde yetiştirildim. Hakkın güçlünün değil, haklının olduğuna inanır,  "İnsan olan vatanının kuludur" sözlerini şiar edinir ve her Türk gibi "Allah'ın birliğine" iman ederim. Tüm bu olguların bir arada bulunduğuna ve büyük bir incelikle yoğurulduğuna inandığım Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1986 yılında siyasete başladım. Hâlâ ilk günkü şevk ve heyecanla kendi imkanlarım ölçüsünde ülkeme hizmet etme gayesi güdüyorum. 

Uzun yıllar boyunca Orta'dan ayrı kaldınız. Bu dönemde Orta sizin için ne anlam ifade ediyordu?

Hayatınızı gurbette idame ettiriyorsanız, şüphesiz ki duygusal açıdan en savunmasız olduğunuz yer memleketinizdir. İçinizde biriken özlem yalnızca annenizin, babanızın elini öpüp sarılmakla yahut dostlarınızla kucaklaşarak geçmez. Ekmeğiyle, suyuyla, havasıyla, günüyle, güneşiyle, gecesiyle, kokusuyla ve memleketinize has daha birçok hasletle hasret gidermek zorundasınızdır.

Coğrafyalar her ne kadar zamanın aşındıran gücüne karşı direnmeye çalışsa da bir heykeltıraş tarafından törpülenen yaşlı bir kaya gibi şekil değiştirmek zorunda kalırlar. Usta ellerde güzelleşir, değilse çirkinleşirler. Değişmeyen, değiştirelemeyen bazı şeyler de vardır elbette; havası, kokusu ve sıcak kanlı insanı gibi.

Memleket toprağına daha ayak basar basmaz tüm dertlerimden, sıkıntılarımdan ve kederlerimden tılsımlı bir el değmiş gibi arınırım. Bambaşka bir ruh haline bürünür içim. Düşüp dizimi kanattığım sokak af dileyen çocuklar gibi durur karşımda, acı-tatlı hatıralarımla kucaklaşırım her köşebaşında, bir evin açık penceresinden yankılanan bir tanıdığın sesi en sevdiğim türküden daha hoş gelir kulaklarıma. Havasını içime çeker çekmez yeşilin maviye sarıldığı Devrez Çayı'nda kağıttan gemilerle yüzdürdüğüm çocukluğum gelir aklıma, Ankara Köprüsü'nde kulaç kulaç geçen, Kamışlıgöl'de, Beylüz'de, Dadça'da, Ortayol'da adım adım tükenen çocukluk yıllarım gelir aklıma.

Her sabah bir elimde çantam aşındırdığım okul yolu, misket oynadığım boş arsa, saklambaç oynarken ardına gizlendiğim yorgun ağaç; tarlalar, kuşlar, dereler, köprüler, insanlar... Hepsi de çocukluk dönemi albümümün ayrılmaz parçalarıdır. Onlar olmadan kendimi eksik hissederim, bir hemşerim yaşamını yitirse, bir bina yıkılsa, bir ağaç kesilse veya yeni bir yapı inşa edilse sanki birileri geçmişimi yok etmeye çalışıyormuş gibi hissederim. Her ne kadar her duvarında, her kaldırımında bir hatıram olsa da memleketi memleket yapan taş yapılar değil, havası, toprağı, kokusu ve her şeyden önemlisi de insanıdır; bunu da çok iyi bilirim.

Belediyeciliğe bakış açınız nedir? Yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı görevine getirilirseniz neler yapmayı planlıyorsunuz?

İş başındaki bir siyasetçinin elinde dağıtabileceği bir himmet yoktur, sadece hizmet vardır. Onu iş başına getiren her vatandaş ondan kendisi için hizmet bekler. A partisinin iş başına gelmesi için destek veren bir emekli, öğretmen, memur vs. o partiden özlük haklarının iyileştirilmesini bekler, aynı şekilde engelli bir vatandaş yaşam koşullarının iyileştirilmesi umudunu taşırken, yoksul vatandaşlar da refah düzeyinin yükselmesi beklentisi içerisine girerler. Bunlar genelden yerele doğru gidildikçe nitelik değiştirir ve bölgesel bir çerçeve kazanmaya başlar.

Bununla beraber tercihini diğer siyasi partilerden yana kullanan vatandaşlar da aynı beklentiler içerisindedirler ve bu onların en doğal hakkıdır. Yani bir siyasetçinin hizmet alanı yalnız kendi seçmeniyle sınırlı değildir. Tüm vatandaşlara eşit ölçü ve yakınlık duymak bir siyasetçinin ilk ve en önemli vazifesidir.
Bizim hizmet ve siyaset anlayışımız budur. Allah'ın izni ve hemşerilerimizin teveccühü ile görevi teslim alırsak, atacağımız tüm adımlar ve yapacağımız tüm yatırımların merkezinde bir tek bize oy verenler değil, bütün Orta halkı olacaktır. Zaten belediyecilikte olması gereken de budur.

İlerleyen günlerde Orta ile ilgili plan ve projelerimizi kapsamlı bir şekilde tüm hemşerilerimize açıklayacak ve hazırlayacağımız tanıtım broşürlerini mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev ulaştıracağız.

Son olarak seçmenlere söylemek istediğiniz sözler nelerdir? Ortalı seçmen neden Ömer Bezci'ye oy vermelidir?

Ben Orta'nın derdiyle efkarlanmaya, kederiyle tasalanmaya, sevinciyle mutlu olmaya geldim. Mücadelem, seçim sonunda afişlerde kalacak ve kısa bir zaman sonra unutulacak kuru seçim vaatlerinden çok, çocukluk düşlerim ve gençlik hayallerim üzerine kurulu bir Orta için olacak.

Ben; ulaşımın kolay, belediyenin sosyal, çevrenin temiz olduğu,
Küçük ve büyük yatırımcıların cazibe merkezi haline gelmiş,
Gençlerin işsiz, köylerin yolsuz, evlerin elektriksiz ve susuz kalmadığı,
Hastalara, bakıma muhtaçlara, yoksullara yardım elinin uzatıldığı,
Dereleri ıslah edilmiş, çayları, sokakları temizlenmiş, yolları onarılmış,
Çocuk parklarıyla, oyun alanlarıyla, sosyal tesisleriyle Çankırı'da güneş gibi parlayan bir Orta hayal ediyorum.

Bununla beraber; eksikleri gören, eleştirileri duyan,  hisseden, ihtiyaçları bilen ve vatandaşla iletişim halinde olan bir belediyecilik anlayışını Orta'ya yerleştirmek istiyorum.

Benimle bu hayalleri paylaşan ve aynı ortak değerlerde buluşan tüm hemşerilerimi beni desteklemeye ve benimle yol arkadaşlığı etmeye davet ediyorum. Şunun da hiçbir şekilde unutulmamasını tüm hemşerilerimden rica ediyorum; seçim sürecinde ve sandık başında beni desteklesin ya da desteklemesin her Ortalı hemşerime bu yolda muvaffak olsam da olmasam da hem kapım hem de gönlüm her koşul altında sonuna kadar açıktır ve daima açık kalacaktır.

Son olarak mübarek Razaman ayının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve Ortalı hemşerilerimin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ederken, bolluk ve bereket içerisinde günler geçirmelerini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Allah, milletimizi bayraksız, minarelerimizi ezansız bırakmasın.

Ayrıca bana bu imkanı verdiğiniz için sizlere de teşekkür ve şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Bizde ortakses.com ailesi olarak, değerli yazarımıza üstün başarılar diliyoruz. Ortalılara da, Ömer Bezci gibi bir değerin İlçelerinin Belediyesine Başkan adayı olduğu için "gözünüz aydın" diyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum