1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yaşlı kocasını öldürmek için her yolu denedi

Yaşlı kocasını öldürmek için her yolu denedi

İzmir'in Bornova ilçesinde, 80 yaşındaki gurbetçi Hacı Yusuf Çimen'in kaçırılma girişimi sırasında ortaya çıkan iddialar, polisiye filmleri aratmadı. İkinci eş, yaşlı kocasını öldürmek için yemeğine hap attı, elektrikli şofbeni bozdu, kiralık katil tuttu

A+A-

Almanya’dan emekli olduktan sonra kesin dönüş yapan, 2008 yılında da eşini kaybeden 80 yaşındaki Hacı Yusuf Çimen, yaklaşık bir yıl önce de ’ikinci bahar’ hayaliyle hayatını 53 yaşındaki Ş.Ç. ile birleştirdi. Hacı Yusuf Çimen’un mutluluk hayalleri ise geçen 12 Aralık’ta kaçırılmasıyla kabusa döndü.

NAMAZ ÇIKIŞI KAÇIRILDI, OYUN ORTAYA ÇIKTI

Hacı Yusuf Çimen, 12 Aralık günü öğle namazınım ardından yanına gelen ve kendisini önceden tanıdığını söyleyip otomobile bindiren 2’si kadın 4 kişi tarafından kaçırıldı. Çimen’in direnmesi üzerine kaçıranlar, üzerindeki 400 lirayı aldıktan sonra Çamkule 4730/2 sokak üzerinde onu otomobilden yola attı. Çevreden yetişen vatandaşların ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

700 OTOMOBİL ARAŞTIRILDI

Kaçırılmayla ilgili Hacı Yusuf Çimen’in ifadesini alan polis, ilk olarak çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından yaşlı adamın kaçırıldığı plakasız otomobilin modelini ve üzerindeki belirgin özelliklerini tespit etti. Benzer modeldeki beyaz renkli 700 otomobili tespit eden polis, bunları tek tek inceledi, 398’inci sıradaki aracın şüpheliler tarafından kaçırma olayında kullanıldığını saptadı.
Görüntülerden tamponunda ve çamurluğunda kaza izi bulunan aracın kesin olarak teyit edilmesinin ardından da çalışmalar bu yöne kaydırıldı.

KİRALIK KATİL İTİRAF ETTİ

Otomobili, araç kiralama firmasındani, 26 yaşındaki G.B.’nin kiraladığı belirlendi. Polis araştırmalarında Hacı Yusuf Çimen’in kaçırıldığı sırada da G.B.’nin yanında sevgilisi 23 yaşındaki M.Ç., 26 yaşındaki arkadaşı T.G. ve T.G.’nin birlikte yaşadığı 24 yaşındaki F.G.’nin bulunduğunu tespit etti. Otomobilin GPS kayıtlarını inceleyen polis, 4 şüpheliyi düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.
Polisteki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden G.B., otomobille dolaştığı yerlerin ve Hacı Yusuf Çimen’le olan güvenlik kamerası kayıtlarının kendisine gösterilmesi üzerine ise yaşlı adamın eşi Ş.Ç. ile plan yaptıklarını itiraf etti.

EŞİ VE 2 YAKINI DAHA GÖZALTINA ALINDI

G.B.’nin verdiği bilgiler sonrasında, Hacı Yusuf Çimen’in eşi Ş.Ç., onun 30 yaşındaki oğlu Y.Ö. ile 41 yaşındaki damadı C.G. de gözaltına alındı.
Şüphelilerin verdiği bilgiler ve geçmişe dönük araştırmalar, Çimen’e yönelik hazırlanan tüm mallarını ele geçirmek ve öldürme planlarını da ortaya çıkardı.

ÖNCE BANKADAKİ 250 BİN LİRASINI ÇEKTİLER

Üç oğlu halen Almanya’da bulunan Yusuf Çimen’in, eşi Ş.Ç.’ye ölümünden sonra bir ev vermek üzere noterde işlem yaptığı sırada, zanlıların oyunla genel bir vekaletname aldıkları saptandı. Ş.Ç.’nin bu vekaletnameyi kullanarak ilk olarak yaşlı adamın bankalarda bulunan Türk parası ve döviz toplam 250 bin TL parasını 1.5 ayda küçük meblağlarla çektiği belirlendi.
Bu paralarla oğluna araba alan, damadının arabasını yenileyen, kızının borçlarını ödeyen Ş.Ç.’nin Hacı Yusuf Çimen’i terk ettikten sonra kullanacağı evin de perde ve beyaz eşyalarını aldığı ortayla çıktı.

ÖLDÜRMEK İÇİN HER YOL DENENMİŞ

Hacı Yusuf Çimen’in bankadaki parasının bitmesinin ardından Ş.Ç.’nin bu kez de yaşlı adamı öldürmek için yemeğine çok sayıda cinsel güç arttırıcı ilaçlar, uyuşturucu haplar attığı belirtildi.
Çimen’in tüm bu planlara rağmen hayatta kalması üzerine yağmurlu havada çarpıp öldürme planı yaptığı iddia edilen Ş.Ç. ve çocuklarının, duş aldığı sırada akıma kapılması için elektrikli şofbeni bile bozdurdukları öne sürüldü.

SON OLARAK KİRALIK KATİL TUTMUŞLAR

Tüm girişimlerden farkında olmadan kurtulan Hacı Yusuf Çimen’in öldürülmesi için bu kez kiralık katil tutulduğu iddia edildi. Ş.Ç.’nin, eski semtinde komşusu olan G.B.’yi 50 bin lira karşılığında kiralık katil olarak tuttuğu öne sürüldü. Ş.Ç. iddiaya göre G.B.’den kocasını kaçırarak öldürmesini istedi. G.B.’nin de kiralık otomobille yanına gittiği Çimen’i namaz çıkışında kaçırdıktan sonra sokak arasına götürdüğü, burada yaşanan boğuşma sonrasında ise yola attığı, panikleyince suç ortaklarıyla kaçtıkları ortaya çıktı.

KİRALIK KATİL; ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM

Polisteki ifadesinde tüm planları tek tek anlatan G.B., kendisini yeğeni olarak tanıtan Ş.Ç. ile Hacı Yusuf Çimen’in evliliği öncesinde evlerinin boyasını yaptığını, yaşlı adamın kendisine bu sırada çok iyi davrandığı için de onu öldürme kastının bulunmadığını, karısının kendisine kurduğu planı anlatmak için otomobiline aldığını söylediği öğrenildi.
Şüphelilerden G.B. ile telefon görüşmeleri de tespit edilen S.Ç. ise, kiralık katil olarak tuttuğu şüpheliyi tanımadığını ileri sürdüğü öğrenildi. S.Ç., damadı, oğlu, G.B. ve diğer 3 şüpheli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.