1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yarın çiftler çok tartışacak

Yarın çiftler çok tartışacak

Dicle Üniversitesi'nin kadınlara yönelik yaptığı araştırmaya göre en çok ayrılma kararının alındığı ve en çok tartışmanın yaşandığı gün Sevgililer Günü

A+A-

 

 

Dicle Üniversitesi’nin (DÜ) kadınlara yönelik yaptığı araştırmanın sonuçları aile sosyologları ve psikologlarının "En çok ayrılma kararının alındığı ve en çok tartışmanın yaşandığı günün Sevgililer Günü" olduğu kuramını destekledi. Sosyal Araştırmalar Merkezi’nce 14 Şubat Sevgililer Günü’nde karşılanmayan beklentilerin aile yapısı üzerindeki etkilerinin araştırıldığı çalışma kapsamında, toplumun her kesiminden 500 kadın ile Kürtçe bilen Diyarbakırlı üniversite öğrencilerince yüz yüze görüşüldü.

'BEKLENTİ HÜSRANA DÖNÜŞÜYOR'

Prof. Dr. Eyigün, aile barışını etkilemesi nedeniyle Sevgililer Günü’nün toplumsal barış süreci kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Yaşanan sosyo kültürel ve ekonomik etkenler evliliğe bakışı etkileyerek, beklentileri yükseltti. Bu beklentiler tam olarak karşılanmayınca hüsran ile sonuçlanıyor ve ciddi biçimde aile krizi yaşanıyor. Sosyolog ve psikologların araştırmalarına göre en çok ayrılma kararının alındığı ve en çok tartışmanın yaşandığı gün Sevgililer Günü. Bir gün eğer en çok boşanma kararının alındığı gün ise, eğer bir gün en çok tartışmanın yaşandığı gün ise bu gün gerçekten tüm dünyanın evrensel bir sorunudur" dedi.

HAYALKIRIKLIĞI VE HÜSRAN VAR

Prof. Dr. Eyigün, cezbedici alışveriş reklamları ve ilanlarının kadınlarda büyük bir Sevgililer Günü beklentisi oluşturduğunu erkeklerin ise o oranda buna direnç gösterdiğini söyledi. Eşinden hediye almayan kadının kendisine değer verilmediğini ve sevilmediğini düşündüğüne dikkati çeken Eyigün, "Kadında meydana gelen hayal kırıklığı ve hüsran evlenmeden önceki sorunları bile aklına getiriyor. Birçok tartışma ve kriz Sevgililer Günü’nde yaşanıyor. Kadının ilacı ilgidir. ’Kadınlar çok saftır, erkeğin birkaç sözüne kanar, erkekler daha saftır birkaç güzel sözle kadının gönlünü kazanmak varken birkaç sözü kadından esirger’ diye boşuna söylenmemiş. Sabah evden çıkarken birkaç güzel söz, öğle saatlerinde onu düşündüğünüze dair atılan bir mesaj, akşam sarf edilen güzel birkaç söz kadınlar ve dolayısıyla aile yapısı üzerinde bir hediyeden daha büyük etki yaratıyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.