1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yargılama tamamlandı

Yargılama tamamlandı

BURSA'da evden kaçan 14 yaşındaki G.A'yı bir eve kapatıp, para karşılığı fuhuş ve lezbiyen ilişkiye girdiği iddiasıyla 2'si tutuklu toplam 11 sanığın yargılanması tamamlandı.

A+A-

8 sanık 4 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı, 3 sanık ise beraat etti. Küçük kızla para karşılığı lezbiyen ilişkiye girdiği iddia edilen 50 yaşındaki Nazan D., 4 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Onlarca kişiyle cinsel ilişkiye zorlanan ve konsomatrislik yaptırıldığı iddia edilen G.A., jandarma ekiplerinin 2011 yılının ocak ayında gerçekleştirdiği operasyonla kurtarıldı. G.A.’nın para karşılığında bir kadınla lezbiyen ilişkiye zorlandığı da ortaya çıktı. Bursa Osmangazi Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun cinsel istismarı’, ‘İnsan ticareti’ ve ‘Fuhuşa aracılık ve teşvik’ suçlarından 8 ile 58 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Ramazan Ö. ve Cenan A. ile başka bir suçtan tutuklu Metin K. ve davanın tutuksuz sanıkları Ali G. ile Muhammet D. duruşmada hazır bulunurken tutuksuz diğer 6 sanık ise karar duruşmasına katılmadı.

Son sözü sorulan sanıklar haklarındaki iddiaları reddetti. Kısa bir aranın ardından kararını veren mahkeme davanın tutuklu sanıkları Ramazan Ö.’ye 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Çocuğu fuhuş için teşvik etmek' suçlarından 12 yıl 6 ay, Cenan A.’ya ise 'Çocuğu fuhuş için teşvik etmek' suçundan 18 yıl hapis ve 36 bin TL adli para cezası verdi.

Ayrıca mahkeme davanın tutuksuz sanıklarından Ali G.’yi 'Cebir ve şiddet kullanarak çocuğun birden fazla kez nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırarak tutuklanmasına karar verdi.

Küçük yaştaki mağdure G.A. ile para karşılığı lezbiyen ilişkiye girdiği iddia edilen Nazan D., 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 4 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme heyeti diğer tutuksuz sanıklar İsmail Ç.’ye 'İnsan ticareti', İrfan K. ve Ömer G.’ye 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından 6’şar yıl 8’er ay; Mithat T.’ye ise 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Davanın diğer tutuksuz sanıkları Celal P., Muhammet D. ve Metin K. ise üzerlerine atılı tüm suçlamalardan suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.