1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yangında dram üstüne dram

Yangında dram üstüne dram

Maddi sıkıntılar içindeki ailenin oturduğu ahşap ev yandı. 2 kız çocuğu ve genç halaları can verdi. Baba, 'İş bulursam önce bu bozuk elektrik tesisatını düzelteceğim. Yangından korkuyorum' diyordu...

A+A-

Bursa'da iki katlı ahşap binada çıkan yangında Zeynep (7) ve Nazlı Taşçı (4) ile birlikte 18 yaşındaki hala Ecem Taşçı hayatını kaybetti. Yangın sırasında yaşlı anne ve babasını dışarıya çıkardıktan sonra yeğenlerini kurtarmak için tekrar alevlerin içine dalan Ecem Taşçı'nın ise göçük meydana gelmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

Çocuklarını kaybeden baba Serhat Taşçı'nın iş bulduğu müddette inşaatlarda sıvacılık yaptığı iş olmadığı zamanlarda ise beslediği güvercinleri satarak evini geçindirdiği ortaya çıktı.

TELEVİZYON VE TÜP DE PATLADI

Merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Kadıpazarı sokakta saat 21.00 sıralarında iki katlı Taşçı ailesinin ahşap olan evinde kömür sobasının baca girişinden sıçrayan kıvılcımın perde ve yatakları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Eski olan elektrik tesisatının da alev alması sonucu evde ilk önce çalışır halde olan televizyon infilak etti. Kısa sürede ahşap binayı saran alevler mahalle sakinlerinin çabasıyla söndürülmek istendi. Alevleri söndürmekte güçlük çeken vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdiler. İtfaiye ekipleri gelene kadar evde bulunan mutfak tüpünün de patlaması sonucu alevler tüm binayı sardı.

GÜVERCİN SATARAK GEÇİNİYORDU

İş bulduğu zamanlar da inşaatlarda sıvacı olarak çalışan 35 yaşındaki Serhat Taşçı yangın sırasında evinin bahçesinde evini geçindirmek için satışını yaptığı güvercinleri beslerken, eşi Selma Taşçı'nın ise banyoda duş aldığı belirlendi. Alevlerden kendilerini dışarıya güçlükle atabilen Selma ve Serhat Taşçı çifti hafif yanıklarla alevlerden kurtuldular. Ailenin maddi imkansızlıklar nedeniyle çevreden yardım alarak geçimlerini sağladıkları öğrenildi.

KAHRAMAN HALA CANINI FEDA ETTİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.