1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yandaşlar arasındaki kavga giderek büyüyor: 'Cukkacı Davutçular'

Yandaşlar arasındaki kavga giderek büyüyor: 'Cukkacı Davutçular'

Yandaş yazarlar arasındaki kavga gün geçtikçe büyüyor. Ersoy Dede ve Özlem Albayrak'ın ardından Hilal Kaplan da tartışmaya dahil oldu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik mahkumiyet kararıyla ilgili kaleme aldığı yazısının yayımlanmamasının ardından Yeni Şafak gazetesinden ayrılan Özlem Albayrak ile Sabah yazarı Hilal Kaplan ve muhafazakâr yazarlar arasında başlayan tartışma sürüyor.

Hilal Kaplan bugün Sabah'ta yayımlanan yazısında eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Özlem Albayrak'ı "Ahlaksız" olmakla suçladı; "Bu iki isim de var olan veya ellerinden giden çıkar ilişkileri sebebiyle Başkan Erdoğan'a karşı pozisyon almamış gibi millete ahlâk satmaya kalkıyor" diye yazdı.

Dün sosyal medya paylaşımları ve köşe yazılarındaki tartışma Albayrak'ın, Kaplan’a hitaben, “Ne ihale aldım, ne danışmanlık yaptım, ne genel müdür oldum. Yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş" sözleriyle ateşlenmişti.

Star yazarı Ersoy Dede'nin de dahil olduğu tartışmada Albayrak'ın "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BİMTAŞ’ta çalıştığı" gündeme getirilmişti.

Kaplan bugün Albayrak'a yönelik sert ifadeler kullanırken eski Yeni Şafak yazarı ve AA Genel Müdürü Öztürk'ü de tartışmaya dahil etti.

Kaplan şunları yazdı:

"Cukkacı Davutçular

Birisi dönemin Başbakan Yardımcısı Arınç'ın danışmanlığından Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürlüğü'ne uzun bir devlet kariyeri yapmış. Milletvekili yapılmayınca, Davutçu saflarda yerini almış.

Diğeri yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanıymış ama yazarlık kariyeri boyunca bunu okurundan gizlemiş. Yetmemiş, bir SMS'le işinden edilen binlerce İBB çalışanına bigane kalmış. Gazetesinden de İBB Başkanı İmamoğlu'nun sağ kolu olan CHP İstanbul İl Başkanı'nı gönlünce savunamadığı için istifa etmiş. Ortada bariz bir 'çıkar çatışması' (conflict of interest) var ama o bunu saklamayı tercih etmiş. Nitekim o da şimdi Davutçu saflarda...

Ve bu iki isim de var olan veya ellerinden giden çıkar ilişkileri sebebiyle Başkan Erdoğan'a karşı pozisyon almamış gibi millete ahlâk satmaya kalkıyor. İlke ve prensip kelimelerini dillerinden düşürmüyorlar.

Ahlâk, insanın yalnız dilinde değil; esas gönlünde olacak."

KEMAL ÖZTÜRK'TEN YANIT
Kemal Öztürk, sosyal medya hesabı Twitter'dan Ersoy Dede ve Hilal Kaplan'a yanıt verdi. Dede'nin paylaşımını alıntılayan Öztürk, "Kimi, kimin mahallesinden gönderiyorsun? Sizin gibi sonradan gelenlerin bulaştırdığı virüsler yüzünden bu mahalle böyle hastalıklı hale geldi zaten. Ama arınacak ve temizlenecek buna eminim" ifadelerini kullandı.

Öztürk, Hilal Kaplan'ın bugünkü yazısında kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi. Öztürk, "@hilal_kaplan Bugünkü yazınızda yine insanlara iftira atmışsınız. Hakkımdaki iftiralarınıza cevap vermeye bile değmez. Sadece bilin ki, bize adalet, ahlak ve doğruluk konusunda en son ders verecek insanlardan birisiniz. Bu size ilk ve son cevap verişimdir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.