1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalova'da 2071 Kişi Akparti'ye Katıldı

Yalova'da 2071 Kişi Akparti'ye Katıldı

YALOVA'da, AK Parti’ye geçen 2 bin 71 kişi, düzenlenen törenle AK Parti'yi katıldı.

A+A-

Katılanları temsilen 60 kişiye rozetlerini Genel Başkan yardımcıları Menderes Türel ve Süleyman Soylu taktı.

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde dün gece yapılan törene AK Parti Genel Başkan yardımcıları Menderes Türel ve Süleyman Soylu’nun yanı sıra Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Özcan Ulupınar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Bağ Öğütken, Yalova İl Koordinatör Milletvekili Osman Boyraz, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve AK Parti’ye geçen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da katıldı.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Türkiye’nin 10 yıllık süre içerisinde krizdeki Avrupa, karmakarışık Ortadoğu arasında adeta bir istikrar adası haline geldiğini belirterek, "Türkiye bu kadar hızlı gelişmişse, çok açık ve net söylüyorum; Bu dürüst çalışmanın eseridir. Birçok kimse belki farkında değil. Türkiye 2002 yılında Uluslararası Yolsuzluk Endeksi’nde 102 ülke arasında 65’ici sıradaydı. 10 senede, AK Parti iktidarında Türkiye Uluslararası Yolsuzluk Endeksi’nde 144 ülke arasında 54’üncü sıraya gelmiştir. Zaten bu yüzde 40’lara geldiğinde bu hususta Avrupa ile yarışıyor olacağız" dedi. 

'KAN DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Menderes Türel, "Tabi zorlu, meşakkat ve ülkece, milletçe riskli bir yoldan geçiyoruz. Bu ülke terör belasından fevkalade önemli zorluklar yaşamak suretiyle 30 senedir muzdarip olmaktadır. Artık analar ağlamasın dediğimiz, milli birlik, beraberlik, kardeşlik projemiz şimdi çözüm süreciyle, AK Parti’nin bu ülkede ortaya koymuş olduğu anlayış çerçevesinde inşallah başarıyla tamamlanacaktır. Böylelikle kan dökülmesi inşallah hep birlikte bizleri üzen görülmemesi hepimizin en büyük arzusudur. Bizler kan dökülmesini istemiyoruz. Artık bu bahar aylarında namluların çiçek açmasını beklemek hepimizin en büyük temennisi" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Türkiye’nin bu coğrafyada Karlofça Anlaşması’ndan itibaren tam 400 yıldır gerileme döneminde olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Geri çekilme dönemindeyiz. Dönem dönem aşmaya çalıştık. Cumhuriyetin ilk yıllarında, 3-5 yılında başaramadık. 1950-60 döneminde, 60 darbesi geldi kafamıza bir şekilde bindi. 71 muhtırası, 80 darbesi bindi. 83- 87 ile beraber rahmetli Özal, o güzel insan bunu aşmaya çalıştı, olmadı. Sonra bir taraftan Refah Partili belediyeler, bir taraftan Erbakan Hoca, bu milletin kendi iradesiyle bütünleştireyim diye bir hamle ortaya koydu, yedirmediler, olmadı. 21. yüzyıldan itibaren tam 300 küsur yıldır gerileme devrinde olan bir Anadolu coğrafyası Batı ile arasında olan makası açan değil, Batı ile arasındaki makası kapatan bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya kalmaktadır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yıldır görevde olduğunu ifade eden Soylu, "Başbakanımız çok partili siyasi hayatta rahmetli Menderes’ten sonra bu rekoru kıracaktır. Sizce bundan en mutluluk duyacak insan kimdir? Sizi en samimi inancımla söyleyeyim ki; öteki dünyadan bizi gözleyen rahmetli Adnan Menderes. Bugün en mutlularından bir tanesidir. Çünkü o biliyor ki; onun boğazına geçirilen ilmik esas olarak milletin boğazına geçirilen ilmikti" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından rozet törenine geçildi. AK Parti’ye katılan 2 bin 71 yeni üyeye temsilen 60 kişiye rozet takıldı. Aralarında belediye meclisi, il genel meclisi üyesi, oda ve dernek başkanlarının da yer aldığı tören, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.