1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. VERGİCİLER ÜZGÜN!

VERGİCİLER ÜZGÜN!

Maliye Bakanlığının kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını iddia eden ve bu güne kadar disiplinlerini hiç bozmayan, üstadlarına karşı saygıyı elden bırakmayan vergiciler yakındıkları bir çok konuyu bu kez kürsüden yüksek sesle dillendirdiler.

A+A-

Ülke genelinde (GİMDER) Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği çatısı altında örgütlü bulunan Vergi Dairesi yöneticileri, dün akşam İstanbul Aden oteldeki akşam yemeğinde bir araya geldiler. Vergi Dairesi Müdür ve Müdür Yardımcılarından oluşan yaklaşık 500 kişi salona kurdukları kürsüden sırayla söz alarak durumları hakkında görüş ifade ettiler.

İdarenin kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını iddia eden ve bu güne kadar disiplinlerini hiç bozmayan, üstadlarına karşı saygıyı elden bırakmayan vergiciler yakındıkları bir çok konuyu bu kez kürsüden yüksek sesle dillendirdiler.

Daha önce Perpa konferans salonunda biraraya gelerek Maliyede son dönemde yapılan düzenlemeleri değerlendirmişlerdi.

Bu defa daha kalabalık olmaları gözlerden kaçmadı. Yapılan konuşmalarda, maliye teşkilatında çalışanların özlük haklarında yapılan son düzenlemelerde gerçekten çok ihmal edildikleri vurgulandı. Toplantıda söz alan konuşmacılar çarpıklıkları bir bir ortaya çıkardılar. Anlatılanlara göre; düzenlemeler sırasında üst yöneticiler sadece kendi çıkarlarını gözetmişler, müdür ve müdür yardımcılarına mahiyetlerinde çalışanlardan daha düşük ücret belirlemişler, verilen ücretlerin bir kısmından emekli keseneği kesilmediği için düşük emekli ücreti almalarına sebep olmuşlar. Özellikle Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan üst düzey yöneticilerin diğer bakanlıkların aynı düzeydeki merkez yöneticilerine göre daha yüksek ücret almasının bir sebebi olduğunu, bu sebebin maliye mesleğinin diğer memuriyetlere göre zorluğu ve sınırsız sorumluluğunun bulunduğu, ancak aynı durumun vergi dairesi müdür ve müdür yardımcıları için dikkate alınmamasının gerekçesinin izaha muhtaç olduğu vurgulandı.

Hak arama konusunda yetersiz kalmakla suçlanan ancak çaresizlikleri de bilindiği ifade edilen GİMDER yöneticilerinin de konu edildiği toplantı sırasında, çok sayıda Müdür ve Müdür yardımcısı tarafından Gimder'e üyelik formları dernek yöneticilerine bizzat teslim edildi.

Daha önce Perpa’da yapılan toplantıda alınan bakanlığa dilekçe verme kararı burada da oylandı ve oy birliği ile hazırlanacak dilekçe, ferdi olarak ve Müdür ve Müdür yardımcısı kadrosunda görev yapan tüm çalışanlar tarafından Maliye Bakanlığına verilecek. Dilekçe ile içinde bulunulan durum ve sorunlar yetkililere bildirilecek, çözüm bulunması istenecek. Maliye Bakanlığından alınacak cevabın olumsuz olması durumunda ülke genelinde idare mahkemelerine binlerce dava intikal edecek gibi görünüyor.

KONUYLA İLGİLİ DAHA ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer taraftan, maliye teşkilatındaki çatışmaların altında yattığını düşündüğümüz ve son dönemde denetim kurullarının birleştirilmesi suretiyle çözüm bulunmaya çalışılan sorunlara bir kısım vergi dairesi yöneticilerinin bakışını ifade eden ve bu habere konu olan toplantıları gerçekleştiren vergi dairesi yöneticilerinin üyesi olduğu Gimder’in bazı toplantılarında, katılanlara gösterilen bir sunumu videoya dönüştürerek burada yayınlamayı uygun bulduk.

 

 

YUKARIDAKİ VİDEO NEYİ ANLATIYOR 
Vergi dairesinden yetişen bir idareci üst kademelere asla ulaşamıyor. Vergi Dairesi Müdürlüğü makamı vergi dairesinde çalışanlar açısından ulaşılabilecek en üst görev. Videoda, vergi dairesinden yetişerek yönetici olanların bu görevden yukarı çıkamadıkları kırmızı bir çizgi ile gösterilmiş ve buradan ölüp gittikleri karikatürize edilmiş. (yaptığımız araştırmada, müdürlerin bazı küçük illerde gurup müdürü olarak atandığı öğrenilmiştir) Denetim kurullarından gelenler kısa sürede onların üst merciilerinde görevlendiriliyor. Bu kişiler o görevlerde kısa bir süre kaldıktan sonra yüksek ücretlerle özel sektöre geçiyor. Videoyu hazırlayanların anlatmak istekleri şu; vergi dairesi çalışanı sınav ve liyakat esasına göre makamları geçerek en üst makam olan Gelir İdaresi Başkanı makamına kadar yükselebilsin ve vergi dairesinde hiç çalışmamış olanlar vergi dairesine üst yönetici olmasın!

Maliyede olan bitene ışık tutması bakımından, birkaçyıl önce hazırlanmış olsada biz bu videoyu izlenmeye değer bulduk...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum