1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. VERGİ MÜFETTİŞİ ATAMALARINDA SORUN MU YAŞANIYOR?

VERGİ MÜFETTİŞİ ATAMALARINDA SORUN MU YAŞANIYOR?

Vergi Müfettişliğine yapılacak atamaların, Kanuna rağmen engellendiği iddiaları meclis gündemine taşındı

A+A-

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı oluşturularak Maliye Bakanlığında farklı unvanlarda görev yapan denetim elemanlarının bir çatı altında toplanması öngörülmüş olmasına rağmen, bazı unvanlardaki personelin Vergi Müfettişi olarak atamasının yapılmadığı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Konuyu Mecliste soru önergesine konu eden CHP İstanbul Milletvekili Celal DİNÇER, 10 Temmuz 2011 tarih ve 27990 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 646 sayılı “Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Kurulması Amacıyla Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname” ile Maliye Bakanlığında farklı unvanlarda görev yapan denetim elemanlarının tek çatı altında toplanmış olduğunu halde, bu tek çatı altında halen farklı uygulamalar yapıldığını ve bazı personelin çeşitli mağduriyetler yaşadığını ifade etti.

Eski Vergi Denetmen Yardımcısı unvanı kökenli Vergi Müfettiş Yardımcıları refakat çalışmalarını tamamlayıp, yeterlik sınavlarında başarı göstermelerine rağmen, aylardır “Vergi Müfettişi” kadrosuna atanamamış olduğunu belirten DİNÇER, Kararname ile atamaları yapılmadığı için iki yüz kişiye yakın personelin maddi ve manevi olarak kayba uğradığını dile getirdi.

Soru önergesinde, “Ayrıca, yönetici kadrolarında çalışırken ‘Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Maliye Müfettişi, Hesap Uzmanı, Gelirler Kontrolörü ve Vergi Denetmeni unvanını kazanmış olanlardan, bu unvanları kazandıktan sonra özel sektörde çalışmış olanlar hariç olmak üzere Bakanlık ve bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarında yönetici kadrolarında bulunanlar Vergi Müfettişi kadrolarına atanabilir.’ hükmüne dayanarak ‘Vergi Müfettişi’ kadrosuna atanmak üzere müracaat eden 50 ye yakın personelden sadece 3 personelin atama kararnameleri 30 Aralık 2011 tarih ve 28158 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Aynı durumda olan diğer personel ise yaklaşık yirmi aydır atanmayı beklemektedir.” ifadelerine de yer veren Milletvekili DİNÇER, konuya ilişkin olarak Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK tarafından şu sorulara cevap verilmesini istedi:

“1) Bakanlığınızda Vergi Denetmen Yardımcısı iken birleşme sonrası Vergi Müfettiş Yardımcısı unvanını alan ve ilgili mevzuat gereği yeterlik sınavını vererek “vergi müfettişi” olmaya hak kazanan kaç Personeliniz vardır? Bu personellerin üçlü kararnameyle atanacaklarına dair açık hüküm olmasına rağmen neden Bakan onayıyla atanmışlardır?

2)Yönetici kadrosunda görev yapan ve KHK’nin ilgili hükmü gereği hakkettiği ‘vergi müfettişi’ unvanına atanma talebinde bulunan personelinizden atanması gerçekleşenlerin, diğer müracaat edenlerden farkı ve önceliği nedir? Elliye yakın personelin yaklaşık yirmi aydır beklediği atama neden yapılmamaktadır? Atanmayı bekleyen her personelin beklentiden kaynaklanan huzursuzluğun yanı sıra aylık 1.500 lira olmak üzere yirmi ayda yaklaşık 30.000 lirayı bulan maddi kayıpları hakkında düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

Kaynak http://www.memurunyeri.com/2012-08-19-15-32-43/atama-ve-yerdegistirme/2934-vergi-muefettisi-atamalarinda-sorun-mu-yasaniyor.html

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum