1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. VERGİ DAİRESİ YÖNETİCİLERİ İSTANBUL'DA DERTLEŞTİ

VERGİ DAİRESİ YÖNETİCİLERİ İSTANBUL'DA DERTLEŞTİ

1 Aralık Cumartesi günü Perpa'da yapılan toplantıya katılanların salonu tamamen doldurması ve katılımın yüksek olması dikkatlerden kaçmadı.

A+A-

Ülke genelinde (GİMDER) Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği çatısı altında örgütlü bulunan Vergi Dairesi yöneticileri, Perpa konferans salonunda biraraya gelerek Maliyede son dönemde yapılan düzenlemeler sonucunda geldikleri durumu mercek altına aldılar.

Gimder yöneticilerinin katkısı olmadan internetteki sosyal paylaşım sitelerinde sağlanan diyaloglar sonucunda alınan kararla, anadolunun çeşitli vilayetlerinden vergi dairesi yöneticilerinin de katılımıyla düzenlenen toplantı, Vergi Dairesi yöneticilerinin maliye teşkilatının özlük haklarında yapılan son düzenlemelerde gerçekten çok ihmal edildiği gerçeğini gözler önüne serdi.

Öğretim üyelerinin de katıldığı toplantıda söz alan konuşmacılar çarpıklıkları bir bir ortaya çıkardılar. Özellikle Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan üst düzey yöneticilerin diğer bakanlıkların aynı düzeydeki merkez yöneticilerine göre daha yüksek ücret almasının bir sebebi olduğunu, bu sebebin maliye mesleğinin diğer memuriyetlere göre zorluğu ve sınırsız sorumluluğunun bulunduğu,  ancak aynı durumun vergi dairesi müdür ve müdür yardımcıları için dikkate alınmamasının gerekçesinin izaha muhtaç olduğu vurgulandı.

1 Aralık Cumartesi günü yapılan toplantıya katılanların salonu tamamen doldurması ve katılımın yüksek olması dikkatlerden kaçmadı.

Bazı konuşmacılar, Gimder yöneticilerinin Maliye Bakanlığında mevcut bulunan kast sistemi sebebiyle sorunlarını ilgililere iletmek konusunda yetersiz kaldığını ve bu nedenle sendika kurulmasının yerinde olacağını ifade ettiler. Konuşmacıların sendika kurma önerileri katılanlardan büyük alkış aldı.

Oy birliği ile alınan karara göre; üniversite çevrelerinin de desteği ile hazırlanacak dilekçe, ferdi olarak ve Müdür ve Müdür yardımcısı kadrosunda görev yapan tüm çalışanlar tarafından Maliye Bakanlığına verilecek. Dilekçe ile içinde bulunulan durum ve sorunlar yetkililere bildirilecek, çözüm bulunması istenecek. Maliye Bakanlığından alınacak cevaba göre bir yol haritası belirlenecek.

vdm.jpg

vdm1.jpg

vdm2.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.