1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Üniversitede gerginlik

Üniversitede gerginlik

Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

A+A-

Atatürk Üniversitesi'nin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde okuyan BDP sempatizanı öğrencilerle ülkücülerin kavgasına polis müdahale etti. BDP sempatizanı öğrenciler içeride kalırken, polis fakülteyi çembere alarak ülkücüleri dışarda tuttu.

Sabah saatlerinde BDP sempatizanı bir grup öğrenci, Atatürk Üniversitesindeki baskıların giderek arttığını öne sürerek bir toplantı yaptı. Bunun üzerine ülkücü oldukları belirtilen 100 kadar öğrenci, bugün bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Yoncalık semtinden Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi önüne kadar yürüdü. Fakülte önünde toplanan öğrencilere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı bir konuşma yaptı. İl Başkanı Abdullah Kırmacı şunları söyledi:

"Değerli dava arkadaşlarım. Erzurum'da her geçen gün bunlar arsızlaşmakta. Sözde halklarının kardeşliğini savunduğunu zannederek buradaki insanları bölüp parçalamak istemektedirler. Mesele bunların bir avuç olması değil. Mesele bunlara göz yumanlar. Buraya şov yapmak içinde gelmedik. Bir an önce tedbir alınmalı. Atatürk üniversitesi'nin huzurunun bozulmasına fırsat verilmemelidir. Sahipsiz vatan batmaya haktır. Siz sahip olursanız batmayacaktır. Kargaşaya fitne fesata yer vermemek için, herkes akıllı uslu olsun. Atatürk Üniversitesi bizim, bu meydanı kimseye bırakmayız, kimsenin de gücü yetmez. Geçin okullarınızda okuyun ve bu şerefsizlere fırsat vermeyin. Şimdi herkes okuluna geçsin hiçbir olaya da müdahil olmayın. Güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır." Bir süre sonra Yoncalık'taki Eğitim Fakültesinde okuyan karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Polis, saat 16.30 sıralarında fakülteyi çembere alarak toplanan 500 kadar ülkücü öğrencinin içeri girmesine izin vermedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.