1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ülkücüler, milletin teminatıdır

Ülkücüler, milletin teminatıdır

Ülkü Ocakları Genel Başkanı yurt gezilerine Amasya ile devam etti.

A+A-

Amasya Ülkü Ocakları Tarafından Amasya İl Özel İdare Salonunda Düzenlenen, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılıvuz’un Onur Konuğu Olarak Katıldığı “Ülküde Birlik Ülkede Dirlik” İsimli Geceye Katılım Oldukça Kalabalıktı.

Alparslan Türkeş Bey’in hayatının slayt gösterisi olarak anlatıldığı “Ülküde Birlik Ülkede Dirlik” isimli gecede sahne alan Amasyalı Sanatçı Soner Ayhan ve Osman Öztunç salonu dolduran ülkücüler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Gecede konuşan Amasya Ülkü Ocakları Başkanı Erkan Kaşka, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılıvuz’u Amasya’da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bu kutlu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diyen Kaşka, “ Bugün sizler bu salonu şereflendirerek, Gönülleri Birleşenler Selam Olsun Sizlere, Uzaklarda Dertleşenler Selam Sizlere diyen Hüseyin Nihal Atsız Hocanın hasretini getirdiniz. Yine sizler bu salonu doldurarak, İncinsen de İncitme diyen Hacı Bektaşi Velinin hoşgörüsünü, Ne Mutlu Türküm Diyene diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün şuurunu, Her dem yeniden doğarız bizden kim usana diyen Yunus Emre’nin ihlâsını, Mustafalar Ölür Allah Davası Ölmez. Milliyetçilik Yaşar” diyen Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun şahadetini getirdiniz. Sizler bu salonu şereflendirerek Ülkü Ocakları Sınırdaki Kalelerimdir diyen Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in inancını buraya taşıdınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Kaşka, “Türk Gençliğinin tek adresi olma yolunda yaptığımız çalışmalara sizlerden aldığımız güç ile devam ediyoruz. Biliyoruz ki güçlü Türkiye’nin inşa edilmesinde Ülkü Ocaklarından yetişen Ülkü sahibi gençler önemli görevler üstleneceklerdir. “Birlikte Rahmet Vardır” düsturuyla hareket eden bizler, hedefe ulaşacak imana ve ruha sahibiz. Çünkü biz Yesevi Ocağının talebeleriyiz. Çünkü biz Necip Fazıl’ın dizelerinden damla damla dökülen Sakarya’yız. Çünkü biz Mehmet Akif’in mısralarına nakış nakış işlediği Al sancağız. Çünkü biz ocaklıyız” diye konuştu.

Ülkücüler Milletin Teminatıdır

Gecenin onur konuğu Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ise, Ülkücülerin Türk Milletinin Teminatı olduğunu söyledi. Kılavuz, “Devletimiz ve milletimizle birlikte ateş çemberinin içinden geçiyoruz. Milleti millet yapan değerler uğrunda ödediğimiz bedeller açıkça aşağılanıyor. Köklü tarihle yaşıt olan Türk milletine karşı beslediğimiz o büyük sevdamız sorgulanıyor. Milleti bir arada tutan ne varsa ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bölücü odaklar takdir, milliyetçiler tehdit ediliyor. Ayrımcılık, araştırıcılık ve bölünme baş tacı edilirken, milliyetçilik ayaklar altında çiğnenmeye niyet ediliyor. Ama; gaflet hatta ihanete kol kanat gerenler unutuluyorlar! Ne Türk Milliyetçiliği ayaklar altına alınacak kadar küçük, ne de onların güdümlü yürekleri Milliyetçiliği ayaklar altına alacak kadar büyüktür” dedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz,” Habur’da ilk bölümünü seyrettiğimiz bölücü tiyatronun galası Oslo’da yapılıyor ve AKP - PKK yönetiminde gösterime giriyor.

Bugün vatanın her karış toprağında etnik terörün uzantıları oyun üstüne oyun tezgahlıyor. Manzara ne kadar karanlık olursa olsun şer odakları ne kadar derinlere sızmış olursa olsun, hainlerle kimler pazarlık masasına oturursa otursun, bu topraklar üzerinde yaşayan hiç kimsenin asla unutmaması gereken bir gerçek vardır. Bu milletin teminatı geçmişin mirası geleceğin mimarı Başbuğ Alpaslan Türkeş’in, lider Devlet Bahçelinin evlatları; Asenalar Bozkurtlar yani sizler Ülkü Ocaklılar..Herkes şunu iyi bilsin ki ihanete de, haine de verecek cevabımız vardır. Lakin, üzerimizde bu ülkenin sahibi olmanın yüklediği bir sorumluluk vardır. Bölücü odakların ekmeğine yağ sürecek kışkırtmalara prim verecek davranışlara izin vermeyeceğiz. Birileri istiyor diye ekmeğimizden, işimizden canımızdan ve hürriyetimizden olmayacağız. Başkalarının yazdığı bölünme senaryolarında figüran rollerini asla kabul etmeyeceğiz. Ancak vakti geldiğinde söyleyecek sözümüzü de sakınmadan söyleyeceğiz. Aziz Amasyalılar değerli gönüldaşlarım tıpkı, Hüseyin Nihal Atsız Beyin ifadesiyle gök sultan Abdülhamit Han gibi abdestsiz yere basmamayı ölçü edinmiş bir milletin evlatları olarak; Milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyenlere Mehmet Akifin dizeleri ile cevap vereceğiz; “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı.

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” Bugün Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in işaret ettiği yüksek vasıflı Türk olarak herkesten çok çalışan, bir olan diri olan birlikte olan Türklük ateşinin sonsuza kadar yüreklerinde yanacak olan Ülkü Ocakları ve Türk milliyetçileri olarak, kör gözlere, sağır kulaklara küresel güçlere kiralanmış kendi milletini inkar eden haramzade yüreklere haykırıyoruz! Herkes bilsin ve emin olsun. Türkü kimse devletini ve milletini bölmekle imtihan etmesin! Biz Türk gençleri gerekirse yanımızda ki kırk çeri ile bir mızrak gibi esaretin bağrına özgürlük olarak saplanır Kürşad oluruz.

Giyeriz beyaz kefenlerimizi kıyamete kadar vatan bileceğimiz Anadolu kapıların da sultan Alpaslan oluruz. Kırsalar da dalımızı kolumuzu Söğüt’ten Dünya’ya hükmeden bir çadırda yeniden kök salar Orhangazi, Ertuğrulgazi ve Osman Bey oluruz. Peygamber buyruğu ile beyaz atımızın ayakları altında köhnemiş çağları çiğner yıkar Türkün yeniçağını başlatan Sultan Fatih oluruz. İşgal etse de ülkemizi topu tüfeği ile yedi düvel, geldikleri gibi giderler iradesi ile bir 19 mayıs sabahı yeniden çıkarız Samsun’a. Çanakkale’de Sakarya’da Ankara’da Mustafa Kemal oluruz. Ülkem çiğnenirken kızıl çizmeler altında birileri bodrum katlarında saklansa da, biz Türk gençleri siper ederiz iman dolu göğsümüzü. İdam sehpalarında Pehlivanoğlu, iftar sofralarında kurşunlanan Ruhi Kılıçkıran, ciğerleri şişirilerek Şehit edilen Önkuzu, tabutluklar da Başbuğ Türkeş oluruz… Yüce Yaradan bizlere o günleri yaşatmasın.

Türk’ü kimse imtihan etmesin. Ama mecbur kalırsak; Ani’ de Türkmen Beyimizin ardında kılarız son Cuma namazımızı, sefere çıkan Türk’ün ordusu yani Türk Milletinin söyleyeceği son söz oluruz. Gelecek sizsiniz siz geleceksiniz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Yüce Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.