1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UEFA bu kez de pankarta taktı!

UEFA bu kez de pankarta taktı!

UEFA, seyircisiz oynanacak Viktoria Plzen maçı öncesi taraftarlar tarafından hazırlanan pankartı 'kurallara aykırı' buldu

A+A-

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna emin adımlarla devam eden Fenerbahçe, UEFA tarafından verilen ilginç kararlarla cezalandırılmaya devam ediyor. Grup maçlarında taraftarların meşale yakması yüzünden BATE Borisov maçında seyircisiz oynama cezası alan Sarı-Lacivertliler, bu maçta da dışarıdan 'paraşüt' vasıtasıyla sahaya meşale atılması sonucu 1 maç seyircisiz oynama ve 2 yıl içinde taraftarların herhangi bir 'olay' çıkarması durumunda Avrupa'dan men edilme cezasıyla karşı karşıya kaldı. Avrupa'da birçok takımın taraftarları, bu turnuvada oynanan maçlarda tıpkı Fenerbahçeliler gibi tribünde meşale şovu yaptı. Ancak UEFA, olumsuz takdirini sadece temsilcimiz için kullandı.

'SALDIR' KELİMESİ UYGUN DEĞİLMİŞ

Fenerbahçeli olup olmadığı bile meçhul olan birkaç kişinin, seyircisiz BATE Borisov maçında sahaya fişek atmasının, UEFA tarafından yeni bir cezaya sebep olarak görülmesi yüzünden takımını statta destekleyemeyecek olan Sarı-Lacivertli taraftarlar, Çubuklular'a onların yanında olduklarını hissettirecek bir pankart çalışması yaptı. İngilizce olarak 'Sessiz çığlığınla saldır' yazılı pankart, tribünlere asıldı. Ancak maç öncesi denetleme yapan UEFA yetkilileri, pankarttaki cümlede bulunan 'Saldır' kelimesini 'kurallara aykırı' bularak pankartın kaldırılmasını istedi. Fenerbahçeli futbolcular, bu akşam sahaya çıktıklarında taraftarlarının hazırladığı bu pankartı göremeyecek.

Temsilcimizin bu turu geçmesi hâlinde, Amsterdam yolunda önümüze çıkacak yeni kurallar 'icat' edilmesi muhtemel.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.