1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Uçan Türklere 3 ödül

Uçan Türklere 3 ödül

Türk sivil havacılığı, tüm dünyayı kapsayan Kanada’nın Montreal kentinde yapılan ‘Air Transport News Awards 2013’ten üç ödülle döndü.

A+A-

 

Yılın havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) seçilirken, Yılın Yer Hizmetleri Şirketi ödülü Çelebi Havacılık Holding’in oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı da yılın havalimanı ödülüne layık görüldü. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, bu ödülün İstanbul Atatürk Havalimanı’nın her yıl ortalama yüzde 20 gibi olağanüstü bir hızla büyümekte olduğu bir dönemde alınmasının önemli olduğunu kaydetti.
Şener, DHMİ’nin özelleştirmelerdeki başarısı ve İstanbul Atatürk havalimanında hava tarafındaki yatırımları ile THY, TAV ve DHMİ’nin Atatürk havalimanındaki paylaşımcı çalışmasının sonucunda Türkiye’den üç önemli oyuncunun kendi sektörlerinde dünyanın en başarılıları arasına girdiğini dile getirdi. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise, dünya ve Türkiye hava trafiğinin önemli bir bölümünü sevk idare eden, milyonlarca yolcuya hizmet veren Atatürk Havalimanı’nın, sektör otoritelerinin gıptayla izlediği örnek bir başarı sergilediğini ifade etti.

Türk sivil havacılığı için önemli bir başarı

ÇELEBİ Havacılık Holding Uluslararası Havacılık ve Kamu İlişkileri’nden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Samim Aydın “Türk sivil havacılığının 
alanlarındaki en önemli üç markasının bugün bu kürsüde, bu sahnede olması ve ödül almaları, bizleri, ülkem adına da ayrıca gururlandırıyor” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.