1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TÜSİAD'ın yeni başkanı Muharrem Yılmaz

TÜSİAD'ın yeni başkanı Muharrem Yılmaz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 43. Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz oldu

A+A-

 

2013–2014 TÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üye alfabetik sırayla ile, Hasan Akçakayalıoğlu, Metin Akman, Ahmet Aslan, Bahadır Balkır, Erol Bilecik, Mustafa Çamlıca, Davut Doğan, Nur Ger, Murat Özyeğin, Mustafa Erhan Say, Orhan Turan, Ali İhsan Yeşilova.''

'SÜTÇÜ' BAŞKANSütaş Yönetim Kurulu Başkanı olan Muharrem Yılmaz, 2013-2015 döneminde TÜSİAD'da başkanlık görevini yürütecek.Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989’da şirketin Genel Müdürü oldu. Yılmaz, babası Sadık Yılmaz’ın 2005 yılında vefat etmesinin ardından Sutaş’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.ılmaz, TÜGİAD, Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu, SETBİR gibi kuruluşlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

"TÜM ÇABALARIN DESTEKÇİSİYİZ"TÜSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Muharrem Yılmaz, seçim sonucu belli olduktan sonra katılımcılara seslenirken, "Bireyi merkeze alan, hak ve özgürlük alanlarını kısıtlamayan, erkler arası dengeyi gözeten, yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını sağlayan bir temel yasaya sahip olmak en büyük beklentimizdir"dedi.

Yılmaz, yaptıkları değerlendirmeler ışığında, Yönetim Kurulu’nun görev yapacağı dönemde öncelikli olarak ele almayı planladıkları konuları şöyle sıraladı:"İlk olarak, bu yıl Meclis’teki Uzlaşma Komisyonu’nun yeni Anayasa çalışmasını tamamlamasını ümit ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunda, bireyi merkeze alan, hak ve özgürlük alanlarını kısıtlamayan, erkler arası dengeyi gözeten, yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını sağlayan bir temel yasaya sahip olmak en büyük beklentimizdir.TÜSİAD olarak bu sürece, elimizden gelen bütün katkıyı yapmaya devam edeceğiz. Yeni Anayasa, Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarının çözümü için de önemli bir adım atılmasını sağlayacaktır. Son bir ayın gelişmeleri kamuoyumuzun toplumsal barışa ulaşmak için meşru tüm yöntemlerin denenmesini desteklediğini göstermektedir. Bu bağlamda, gerek terörün bitirilmesi, gerekse Kürt meselesinin çözüme ulaştırılması yolundaki tüm çabalara destek veriyoruz.Bugüne kadar başarıyla uygulanmış olan para ve maliye politikalarını disiplinle devam ettirmek, ekonominin istikrar içinde gelişebilmesinin ön koşulu olmaya devam ediyor. Ancak, içinde bulunduğumuz düşük büyüme sürecinden süratle sıyrılmak için, sürdürülebilir büyümenin temel bileşeni olan mikro reform önlemlerinin hızla ele alınması gerekmektedir.Bu çerçevede, rekabet gücünü etkileyen tüm yatay kesen unsurları sanayi stratejisi bağlamında yakından takip ederken, diğer yandan da, sektör politikalarını dikkatle izleyecek ve sektör kuruluşlarıyla işbirliğine ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.