1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'de at eti tehlikesi yok'

Türkiye'de at eti tehlikesi yok'

TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Avrupa'da ortaya çıkan 'at eti' skandalının Türkiye'de görülmeyeceğini söyledi.

A+A-

Fazlı Yalçındağ, Türkiye'ye 6 aydan beri ithal karkas et girişi olmadığını, ithal etlerin de bakanlıkta görevlendirilen veterinerler kontrolünde kesiminin yapılabildiğini belirtti.

Yalçındağ şöyle konuştu:

'At eti skandalı Türkiye'yi ilgilendirmeyecektir. Yurt dışından işlenmiş et ithalatına bugüne kadar izin verilmemiştir. Et ithal etmek isteyenler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın görevlendireceği veterinerleri yurt dışına götürür, onların denetiminde kesilen sığırların karkas etleri ülkemize yine kontrol altında getirilebilmektedir. Bu nedenle hazır işlenmiş et ithalatı yapılmadığı için at eti tehlikesi yoktur. Herkes et ürünlerini güvenle tüketebilir. Et fiyatları düşük olduğu için 6 aydan beri et ithalatı da yapılmamaktadır.'

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Şaban Ünlü de karkas sığır etinin kilosunun 13 liradan işlem gördüğünü ifade ederek, 'Et fiyatları düşük olduğu için karkas et ithalatı artık yapılmıyor. İşlenmiş et ürünü ithalatına da izin verilmiyor. Bu nedenle Avrupa'da görülen at eti olayı, Türkiye'ye sıçramaz' dedi. 

Ünlü, at etinin işlenmiş et ürünlerinde görüldüğüne de işaret ederek 'Avrupa'da at eti, hazır gıdalarda, hazır köfte ve diğer ürünlerde görüldü. İşlenmiş et ithalatı yasak olduğu için Türkiye'de bir tehlike söz konusu olamaz' diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.