1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Varlık Fonu, Vakıfbank'a hissedar oldu

Türkiye Varlık Fonu, Vakıfbank'a hissedar oldu

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın sermayelerinin toplam 21 milyar TL artırılacağını açıklarken, TVF bu işlemle birlikte Vakıfbank'a hissedar olacak.

A+A-

Türkiye Varlık Fonu’ndan dün akşam yapılan açıklamada, üç bankanın sermaye yapılarının güçlendirilmesi ve yeterliliklerinin desteklenmesi amacıyla çekirdek sermayelerinin toplam 21 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Bu hamleyle kamu bankalarının ekonomiye nakit akışı sağlayabilmek adına daha fazla kredi verebilmesi amaçlanıyor. Mevcut durumda Ziraat Bankası’nın tamamı, Halkbank’ın da çoğunluk hissesi TVF bünyesinde bulunuyor.

‘SİNERJİ GÜÇLENECEK’
Açıklamada “TVF’nin Vakıfbank’ta da hissedar olacağı bu işlemle birlikte üç banka arasındaki koordinasyon ve sinerji daha da güçlenmiş olacaktır” denildi.

MALİYETİ BANKALARA SATILACAK BORÇ SENETLERİ İLE KARŞILANACAK
Açıklamada ayrica “Söz konusu işlemin finansmanı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen devlet iç borçlanma senetlerinin piyasa rayicinden bankalara satışından elde edilecek nakitle karşılanacaktır” ifadesi yer aldı.

Vakıfbank’ın dün akşam KAP’a yaptığı açıklamada, bankanın 2.5 milyar TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut pay sahiplerinin rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak, tahsisli ve nakden toplamda 7 milyar lira toplam satış hasılatı elde edilecek şekilde … pay satış fiyatına göre hesaplanacak nominal sermaye tutarı kadar nakit sermaye artırımı yoluyla artırılmasına karar verildiği ifade edildi.

Halkbank’ın açıklamasında da her biri 0.01 TL nominal değerde paylardan oluşan toplam 1.25 milyar TL olan çıkarılmış sermayesinin, tahsisli satış yöntemi ile mevcut tüm ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanarak, nakit sermaye artırımı yoluyla toplam satış hasılatı 7 milyar TL olacak şekilde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına karar verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.