1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Türkiye FBI'dan yardım istedi'

'Türkiye FBI'dan yardım istedi'

ABD'li amatör fotoğrafçı Sarai Sierra'nın İstanbul'daki ölümüyle ilgili soruşturmada, Türk yetkililerin FBI'dan yardım istediği belirtildi

A+A-

 

ABD'li amatör fotoğrafçı Sarai Sierra'nın ortadan kayboluşu, yaklaşık 10 günlük aramalar sonunda cesedinin Sarayburnu’daki surlarda bulunmasıyla sonuçlanmıştı.

CNN, ABC, Fox News ve CBS gibi kanalların cesedin bulunduğu yerden yaptıkları canlı yayınlar, özellikle ABD basınının cinayete gösterdiği yoğun ilgiyi ortaya koyarken, New York'ta yapılan basın toplantısında bir iddia ortaya atıldı.

Sierra'nın cesedinin bulunması sonrası da dile getirilen ABD istihbaratının Türk emniyetine yardımı konusu, bu kez ABD Kongre Üyesi Michael Grimm tarafından seslendirildi.

Grimm, New York Staten Island'ta Sierra'nın ailesiyle düzenlenilen basın toplantısında, Türk yetkililerin FBI'dan soruşturmaya yardımcı olmalarını istediğini ve FBI'ın da destek verdiğini kaydetti.

TECAVÜZ BULGUSUNA RASTLANMADI

İstanbul'da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin yarı çıplak bir halde bulunması tecavüz şüphesini gündeme getirdi; ancak yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadı

21 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan ABD’li amatör fotoğrafçı Sarai Sierra’nın cesedi önceki gün Sarayburnu’daki surlarda bulundu. İstanbul Emniyeti, ABD’nin de yakından takip ettiği cinayetin üzerindeki sır perdesini aralamaya çalışıyor. ABD istihbarat birimleri de katilin yakalanabilmesi için emniyete destek veriyor.

OTOPSİSİ TAMAMLANDI

Bu arada Sarai Sierra'nın otopsisinin de tamamlandığı bildirildi. Otopside bazı bulgular elde edildi. Alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu laboratuvarlarına gönderildi.

Sarai Sierra’nın cenazesi eşi Steven Sierra ile kardeşi David Jimenez  tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Sierra’nın cenazesi Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi Morgu’na konuldu.

Örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesinin ardından çıkan sonuçlarla beraber otopsi raporu hazırlanacak.

Otopsi raporlarının genellikle 2-2,5 ay içinde tamamlandığı ancak Sarai Sierra'nın “özel durumu” nedeniyle sürenin biraz daha uzayabileceği öğrenildi. Raporun yaklaşık 3 ay içinde çıkabileceği tahmin ediliyor.

>> 260 KİŞİ GÖRÜNTÜLERİ İNCELİYOR

Polisin, Sarai Sierra’nın ölümüyle ilgili olay yerindeki arama çalışmaları, saat 09.00’da tekrar başladı. Bugün delil arama çalışmalarında dedektör, çim biçme makinesi ve dedektör köpek de kullanıldı. Olay yeri ve çevresinde 3 dedektör ve bir köpekle geniş çaplı alan karış karış inceleniyor. Cinayetin aydınlatılmasında önemli bir ipucu olarak görülen Sierra’nın tablet bilgisayarı ile cep telefonu bulunmaya çalışılıyor.

Sarayburnu- Cankurtaran arasında, surların dibindeki dehliz içinde kaybolduktan 12 gün sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’nün kurduğu özel bir ekibin iz sürmesi ile cesedine ulaşılan Amerikalı Sarai Sierra için inceleme devam ediyor.

40 SANTİMLİK DEHLİZ

Polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre cesedin bulunduğu yer, surların dibinde girişi 40 santim, içi küçük bir oda büyüklüğünde bir dehliz. Burada kot pantolonu ve iç çamaşırı dizine kadar indirilmiş halde cesedine ulaşılan Sierra’nın kafasında derin bir yara bulunuyor. Vücudunun büyük kısmında darp sonucu oluşan çürüklerin bulunduğu ve neredeyse her yerinde çizik ve kesiklerin olduğu belirlendi. Dehliz girişinin 40 santim büyüklüğünde olması nedeniyle Sarai Sierra’nın öldürüldükten sonra sürüklenerek buraya getirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

CESEDİN ÜZERİNDE AHŞAP BLOKLAR VARDI

Ayrıca ceset bulunduğunda, üzerinde tren yollarında kullanılan ahşap blokların olduğu, bu durum cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin cesedi saklamaya çalıştıkları tezini ortaya çıkarıyor. TIRNAKTA DOKU ÖRNEĞİ


Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgede yaptığı incelemede iki küpe ve kulaklık buldu.

Adli Tıp’a kaldırılan Sarai Sierra’nın cesedi üzerinde yapılan incelemede tırnak aralarında doku örnekleri bulunduğu öğrenildi.

Uzmanlar, tırnaktaki örneklerin Sarai Sierra’nın katiline direnerek, boğuştuğu anlamına geldiğini ifade etti.

BATTANİYENİN SIRRI

Bu arada, polis ekipleri, ABD'li Sierra’nın yanında bulunan battaniye üzerinde de çalışma yürütüyor. Battaniyeden alınan örneklerde DNA incelemesi yapılıyor.

Cesedin, cinayet işlendikten sonra bölgeye taşındığı ihtimali üzerinde duruluyor.

TECAVÜZ BULGUSUNA RASTLANMADI

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genç kadının cesedinde yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Ayrıca yapılan incelemede 21 Ocak günü kaybolan Sierra’nın üzerinde o gün giydiği kıyafetlerinin bulunduğu belirtildi.

TABLET BİLGİSAYARI ARANIYOR

Emniyet’te yaklaşık 260 polis katili yakalayabilmek için seferber oldu. Çok sayıda MOBESE ve güvenlik kameraları tek tek inceleniyor.

ABD’li Sierra’nın cep telefonu ve tablet bilgisayarı da aranıyor.

Sierra’nın internet üzerindeki yazışmaları mercek altına alındı.

21 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ İSTENDİ

Mahkeme, Sarai cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişiden kan, tükürük, parmak izi örneklerinin alınmasına karar verdi.

ABD MEDYASI AKIN ETTİ

Öte yandan, dünya basını cinayete geniş yer veriyor. Özellikle de ABD medyası, cinayetle ilgili haberleri canlı yayınla aktarıyor.

CNN, ABC, Fox News ve CBS gibi kanallar olay yerinden canlı bağlantı gerçekleştirdi. 

SARAİ SİERRA’NIN CESEDİ KİLİSE MORGUNA GÖTÜRÜLDÜ

Amerikalı Sarai Sierra’nın cesedi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Beyoğlu’daki Üç Horan Ermeni Kilisesi’nin morguna götürüldü. Kilise görevlileri, Sarai Sierra’nın cesedinin yapılan işlemlerinin ardından Amerika’ya götürüleceği, bununda bir kaç gün süreceği söyledi. Olay yerinde ise polisin delil arama çalışmaları devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.