1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk polisi Google'dan yakaladı

Türk polisi Google'dan yakaladı

Polis ekipleri internet arama motoru vasıtasıyla adresine ulaştıkları dolandırıcıyı kısa sürede yakaladı

A+A-

Daha önce özel güvenlik görevlisi çalışan 25 yaşındaki S.H. yaklaşık 2 ay önce işsiz kaldı. Tokat'taki babasından kalma evi satan S.H. elindeki parayla ticaret yapmak istedi. S.H. eski iş yerinden bir arkadaşının vasıtasıyla kısa bir süre önce A.Ç. (28) ile tanıştı. Kendisini gümrük memuru olarak tanıtan A.Ç., S.H.'ye ucuz telefon, televizyon ve dizüstü bilgisayar getireceğini söyledi. 
S.H. de bankadan çektiği 27 bin 800 TL'sini dün öğle saatlerinde A.Ç.'ye verdi. Şüpheli parayı aldıktan hemen sonra telefonunu ve sosyal medyadaki hesabını kapatarak kayıplara karıştı. A.Ç.'ye ulaşamayan S.H. durumu polis ekiplerine bildirdi.

25 BİN TL EVDE BULUNDU 
Şikayet üzerine harekete geçen Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Amirliği'ne bağlı ekipler, şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Ekipler hiçbir yerde kaydı bulunmayan şüpheliyi bir de internet üzerinden araştırmaya başladı. İnternet üzerinden arama motorlarından birini kullanan polisler kısa sürede A.Ç.'nin adresine ulaştı. Saat 04.00'da eve giden Güven Timleri dolandırıcılık yaptığı iddia edilen A.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. 
Evde yapılan aramada ise ele 25 bin TL ele geçirilerek S.H.'ye teslim edildi. Şüphelinin Taksim Polis Merkezi'ndeki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.