1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk mühendis oğlu için öldü

Türk mühendis oğlu için öldü

Türk Mühendis Niyazi Berberoğlu'nun tek hedefi oğlunun Amerika'daki eğitimini tamamlamaktı. Bu nedenle 'mayın cenneti' Afganistan'da çalışıyordu. Niyazi Berberoğlu Kandaharda mayın patlaması sonucu öldü

A+A-

Şirket yetkililerinin verdiği bilgilere göre; Niyazi Berberoğlu ve tercümanı, Kandahar’dan Spin Buldek bölgesinde yapımı devam eden inşaat şantiyesini kontrole gitti. Dönüşte aracın yol kenarına yerleştirilen mayına çarpması sonucu Berberoğlu ve Afgan tercümanı yaşamını yitirdi. 

Denizli doğumlu olan Niyazi Berberoğlu’nun ölümü, İzmir’de yaşayan ailesi başta olmak üzere çalışma arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Bugüne kadar birçok firmada üst düzey yöneticilik yapan Berberoğlu dört dil biliyordu ve yeni diller öğrenmek için de çalışıyordu. Niyazi Berberoğlu’nun, ABD’deki Auburn Üniversitesi’nde Endüstri ve Sistem Mühendisliği eğitimi gören oğlu Kaan Berberoğlu’nun, 2014 yılı Mayıs ayındaki mezuniyetinin ardından ülkesine dönmeyi planladığı belirtildi.

Niyazi Berberoğlu, pazartesi günü, Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Sarnıç Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

6 YILDA 15 BİN KİŞİ ÖLDÜ

ABD müdahalesi sonrası Taliban, özellikle güney vilayetlerinde sık sık yol kenarına mayın döşeyerek işbirlikçi olmakla suçladığı merkezi hükumete ait askeri araçları hedef alıyor. Afganistan’ın yeniden inşası kapsamında açılan ihalelere katılan Türk firmaları, genellikle başkent Kabil ve daha az riskli olan kuzey bölgelerde faaliyet gösteriyor.

BM verilerine göre, geçen yıl 868 sivil yol kenarına yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. Son 6 yılda yaşanan çatışmalar sırasında hayatını kaybeden sivillerin sayısı ise 15 bine yaklaşmış durumda.

Sovyetler döneminde yerleştirilenler de dahil olmak üzere Afganistan’da halen milyonlarca mayın bulunuyor. Afganistan, dünyada en fazla kara mayını döşeli ülkelerden biri olarak kabul ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.