1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Trabzonspor da o dizilere çattı!

Trabzonspor da o dizilere çattı!

Türkiye Kupası’nda oynanan Şanlıurfaspor maçı sonrasında Trabzonspor’un gündemi tur ve futboldan çok televizyon dizilerine kaydı. Kaptan Tolga Zengin ve teknik direktör Şenol Güneş’in, 'İşler Güçler' ve 'Muhteşem Yüzyıl' ile ilgili yorum yaptı.

A+A-

TOLGA TEPKİ GÖSTERDİ, GÜNEŞ DEVAMINI GETİRDİ 

Şanlıurfaspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa röportaj veren Tolga Zengin'in, Star TV'de yayınlanan "İşler Güçler" dizisiyle ilgili görüşleri gündeme damga vurdu. Hayatın espriden ibaret olmadığını vurgulayan Tolga, "Maalesef benim de çok sevdiğim bir dizi var, İşler Güçler. Sürekli izlediğim bir diziydi ama bundan sonra izlemeyeceğim. Çünkü Trabzonspor gibi büyük bir kulübe yapılmayacak bir espri yapıldı. Hayat sadece espriden ibaret değildir. Sonuç olarak biz haklı bir savaş veriyoruz. Biz kupasında değiliz, işin hak hukuk tarafındayız. O kupa geldiğinde herkes sadece kupanın peşinde olmadığımızı görecek. Buradan taraftarlarımıza bir tavsiyem var, bu tarz yaklaşımlara gereken tepkiyi koysunlar. Hiçbir şey yapamayan bundan sonra İşler Güçler'i izlemesin. Ben öyle yapacağım. Demokratik tepkilerini göstersinler" dedi. 
 
BUGÜN BİZE YARIN BAŞKASINA 
 
Kupadan daha çok adalet mücadelesinin verildiğini sözlerine ekleyen Tolga, "Tüm haksızlıklara karşıyız. Adalet sisteminden kaynaklanan bir durum. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Bu iş bugün bizim başımıza geldi, yarın başka takımın başına gelir. Tüm Türkiye'nin aynı tepkiyi koyması lazım" ifadelerini kullandı. 
 
GÜNEŞ DE DİZİ TOPUNA GİRDİ 
 
Maç sonrası yayıncı kuruluşa Tolga Zengin'in, 'İşler Güçler' dizisiyle ilgili açıklamalarını yorumlayan Teknik Direktör Şenol Güneş ise, şunları söyledi: 
 
"Sonuçta ne olursa olsun Trabzonspor büyük camia. Başkalarının yanlışları bizim yanlış yapmamızı gerektirmez. Diziyi ben izlemedim ama Tolga sağduyuludur, yapıcıdır. Bizim için önce ülke sonra biz geliriz. Bize yapılan olumsuzluklara, saldırılara göğüs germeliyiz. İnsanı büyük yapan da bilinen haksız saldırılara rağmen soğukkanlı durup, hoşgörülü olabilmektir. Yoksa siz haksızlık karşısında haksızca birine müdahale ediyorsanız o zaman onunla bir farkınız kalmaz. Trabzonspor ile ilgili bazen bu iş reyting olayı. Para kazanmak için ticaretin endüstriyel hali futbolun güzelliklerini bozdu. Bu sadece futbolda değil her alanda var. Çok özür dileyerek söylüyorum; eroin, kadın satmak çok çirkin gözükür. Ülkemizde o kadar masum görünen kötü işler yapılıyor ki bunun içine futbolu da koyabilirsiniz. Aslında onların düzelmesi gerekiyor." 
 
BAŞBAKAN YORUMU 
 
Güneş, ahlak değerlerinin erozyona uğradığı bir dönemden geçtiklerini de vurgulayarak, "Başbakana dizi konusunda katılıyorum. Diziler yapılabilir, serbesttir ama geçmişte bu ülkeye hizmeti olan bulunan insanlara hakaret etme hakkını kimseye vermez. İnsanların ahlak değerleri bozulunca ve kurumlardan yetki alınca maalesef bu sıkıntılar yaşanıyor" dedi. 
 
İLGİNÇ YORUMLAR YAPILDI 
 
Şenol Güneş ve Tolga'nın bu sözlerine sosyal medyada ve haberin yer aldığı internet sitelerinde ilginç yorumlar yapıldı. Genellikle Tolga'ya hak veren ancak Şenol Güneş'i siyasete girmekle eleştiren yorumlardan bazıları şöyle: 
 
"Şenol hoca bırak Muhteşem Yüzyılı da takımı ne hale getirdin ondan bahset. Nasıl becerdiniz de Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılına damga vuracak futbolcularını sattınız veya nasıl elinizden kaçırdınız. Bundan bahset, siyaset yapma. Başbakan şampiyonluğu elinden aldı Fener'e verdi. Ne sende ne de başkanda çıt yok", "Şenol hocam, takımın hali ortada. Sizden icraat bekliyoruz, dizi yorumu değil", "Muhteşem Yüzyılı bırakın da sıradan takım haline gelen Trabzonspor'a bakın", "Hocam siyaseti bırakın, futbola bakın", "Siz ne biçim taraftarsınız. Şenol hoca açıklama yapıyor siz ona laf atıyorsunuz", "Olumsuz yorum yapan arkadaşlar, eleştiri hakkınızı kullanıyorsunuz tamam ama aynaya bakın da öyle eleştiri yapın. Trabzonspor'a biz ne veriyoruz?" 
 
TARTIŞMA YARATAN DİZİDE NE OLDU? 
 
İşler Güçler dizisinde tartışma yaratan sahnede, bir poker oyunu sırasında oyunculardan biri diğerini kupa 2'lisini çalmakla suçluyor ve "Kupamı çaldın, kupamı çaldın" diyor. Hırsızlıkla suçlanan oyuncu ise, masadaki diğer arkadaşlarına dönüp, "Trabzon mu lan bu?" diye soruyor. 
 
(DHA)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.