1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Tiner çekmiştim, hatırlamıyorum'

'Tiner çekmiştim, hatırlamıyorum'

İstanbul'da kaybolduktan sonra cesedi tarihi surlardaki bir dehlizde bulunan Sarai Sierra'nın dün yakalanan katil zanlısı 'Laz Ziya', 'Tiner çekmiştim hatırlamıyorum' dedi

A+A-

ABD'li Sarai Sierra (33) 7 Ocak’ta tek başına geldiği istanbul’da 21 Ocak’ta kaybolmuş, cesedi 2 Şubat’ta Cankurtaran’daki tarihi surların dibinde bir dehlizde bulunmuştu. Başına taşla vurularak öldürüldüğü belirlenen Sarai Sierra’nın katil zanlısı olarak aranan ‘Laz’ lakaplı Ziya Tanseli dün yakalandı. Resmi açıklamada ‘Laz Ziya’nın Suriye’den giriş yaparken Hatay’da yakalandığı belirtildi. 

MUHALİFLER PAKETLEDİ!

Laz Ziya’nın Suriye’de Esad’a karşı savaşan muhaliflerce yakalanıp Türkiye’ye verildiği öğrenildi. Olay şöyle gelişti: Laz Ziya Suriye’ye geçtikten sonra muhaliflere “Sizinle birlikte savaşmaya geldim” dedi. Cinayetten haberi olmayan muhalifler ‘Laz Ziya’yı yanlarında barındırdı. Türk güvenlik güçleri Suriye’ye kaçtığını belirledikleri Laz Ziya’nın fotoğrafını muhaliflere gönderdi. Muhalifler de Laz Ziya’yı dün yakaladı. 

'TİNERLİYDİM, BENİ TERSLEDİ'

Laz Ziya, ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti ve şöyle dedi: “Olay günü tiner çekmiştim. Kadını görünce yanına gittim ama beni tersledi. Elime geçen bir cisimle başına vurdum, gerisini hatırlamıyorum. Kadını öldürdüğümü ayılınca üzerindeki kanlardan anladım... Cesedi dehlize gizledim. Bir süre Cankurtaran’da kaldım. Basında kadının kayıp olduğu haberleri çıkınca önce memleketim Safranbolu’ya oradan da Hatay’a gittim. Hatay’da daha önceden tanıdığım bir arkadaşım aracılığıyla Suriye’ye geçtim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.