1. HABERLER

  2. Tercüman hatası PSY'yi güldürdü

Tercüman hatası PSY'yi güldürdü

İngilizce sorulan soruyu tercüman, Türkçe olarak Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang'a sordu. Şaşkınlığını gizleyemeyen Park Jae-Sang'a tercümana bir süre baktıktan sonra "Bana ingilizce sorulan soruyu Türkçe olarak soruyorsunuz" diyerek güldü

A+A-

Dünyada "Gangnam Style" şarkısıyla izlenme rekorları kıran Güney Koreli rapçi Park Jae-Sang (PSY), şarkının Youtube’daki müzik videosunu en fazla izleyen ülkeler arasında Türkiye’nin üçüncü sırada yer aldığını belirterek, "Şarkıyı yaptığımda bu kadar ünlü olacağımı düşünmedim. Hala neden bu kadar ünlü olduğumun farkında değilim. Ünlü olmak için ekstra bir çaba göstermedim" dedi.

İstanbul Blue Night Festivali kapsamında yarın akşam Tepebaşı’nda Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak olan PSY, kaldığı Pera Palas Oteli’nde basın toplantısı düzenledi.

 Türkiye’ye ve İstanbul’a ilk kez geldiğini belirten PSY, Türkiye ile Kore arasında kardeşlik bağlarının çok güçlü olduğunu vurguladı. PSY, "Youtube’daki müzik videomu en fazla izleyen ülkeler arasında Türkiye üçüncü sırada. Sıralamada, ABD, Tayland, Türkiye ilk üç sırada yer alırken, Kore dördüncü sırada" diye konuştu.

PSY, "Böyle bir başarıyı bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Zaten ülkemde çok mutluydum. Şarkıyı yaptığımda bu kadar ünlü olacağımı düşünmedim. Hala neden bu kadar ünlü olduğumun farkında değilim. Ünlü olmak için ekstra bir çaba göstermedim" karşılığını verdi.

Ünlü olmasının özel nedenini bilmediğini dile getiren PSY, bunun, dansındaki "seksi" hareketlerden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
PSY, Nisan ayında yeni bir single çıkaracağını belirterek, "Yeni bir Gangnam Style dansıyla karşınıza çıkabilirim" dedi.

Daha önce 5 albüm çıkardığını, "Gangnam Style"ın altıncı albümünde çıkan bir dans ve şarkı olduğunu ifade eden PSY, "Gangnam Style çıkmadan önce ’Nasıl bir dans olabilir?’ diye tasarlarken, at şeklinde bir dansın eğlenceli olacağını düşündüm" diye konuştu.

PSY, sosyal medya sayesinde şarkının izlenme oranının ne kadar artabileceğinin ve yaygınlaşabileceğinin görüldüğünü belirtti.

Ünlü şarkıcı, dün akşam havalimanından otele gelirken çok şaşırdığını ifade ederek, "Havalimanından itibaren karşılaştığım yoğun ilgiden dolayı bu ülkede çok sevildiğimi anladım. Çok tanındığım için etrafa çok bakamayacağım. Otelde dinlenip, işimi yapıp, ülkeme dönmeyi planlıyorum" dedi.
PSY, "Harlem shake" dansını deneyip denemediğine ilişkin bir soru üzerine, "Herkesin günlük hayatında bu dansı yaptığını" kaydetti.
Türkiye’de bildiği bir şarkıcı bulunmadığını kaydeden PSY, twit atacağını ifade ederek, salondaki gazetecilerle fotoğrafını çekti.

TERCÜMAN TÜRKÇE SORDU GANGAM STYLE GÜLDÜ

"Başarılarınızı şarkıdan dolayı mı, yoksa dansdan dolayı mı olduğunu düşünüyorsunuz" şeklinde İngilizce sorulan soruya tercüman Türkçe olarak Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang'a sordu. Şaşkınlığını gizleyemeyen Park Jae-Sang'a tercümana bir süre baktıktan sonra "Bana ingilizce sorulan soruyu Türkçe olarak soruyorsunuz" diyerek güldü. Park Jae-Sang'a , "Hala daha tam olarak özel nedeni bilemiyorum. Neden bu kadar ünlü olduğunu. Belki de danstaki o seksi hareketleden dolayı olabileceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Youtube'da küçük çocukların şarkımı dinleyerek attıkları çığlıklarını ağlayışlarını bende görüyorum. Benim kendi çocuğumda bu şekilde davranıyor. Bunları göremek yinede mutluluk veriyor. Nisan'da ayrıca yeni bir single çıkarıcam. Belki yeni bir Gangam Style tarzındaki bir danslada karşınıza çıkabilirim" şeklinde konuştu.

"Fahri Hemşehrilik Beratı"

Güney Koreli şarkıcı, toplantının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile görüştü. Demircan, PSY’ye "Fahri Hemşehrilik Beratı", "Beyoğlu’nun Tarihi Mekanları" kitabı ve Galata Kulesi heykeli hediye etti. PSY de Demircan’ın kızı Rana Demircan’a imza verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.