1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Tek odalı evde küçük bir kızın dramı!

Tek odalı evde küçük bir kızın dramı!

Konya'da zihinsel engelli 7 yaşındaki Dilara, akciğerleri ile yutma fonksiyonundaki problem nedeniyle tek odalı evlerinde oksijen tüpüne bağlı, burnundaki borudan özel mamayla beslenerek yaşamını sürdürüyor

A+A-

 

Konya'nın Seydişehir ilçesinde zihinsel engelli 7 yaşındaki Dilara, akciğerleri ve yutma fonksiyonundaki problem nedeniyle tek odalı evlerinde oksijen tüpüne bağlı, burnundaki borudan özel mamayla beslenerek yaşamını sürdürüyor.

Dilara Koçak’ta, 5 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık sonucu akciğerleri ile yutma fonksiyonunda kalıcı problemler oluştu. Oksijen tüpüne bağlı, burnundaki borudan özel mamayla beslenen ve yüzde 98 ağır özürlü raporu bulunan Dilara, ailesinin yaşadığı 10 metrekareden oluşan tek odalı evde tüm zorluklara rağmen hayatını devam ettiriyor. Şimdi 7 yaşında olan küçük Dilara’nın bakımı konusunda ise devlet, aileye maddi destek sağlıyor.

'GÖZÜMÜN İÇİNE BAKINCA DAYANAMIYORUM'

Üç çocuğu olan baba Ali Koçak (34), kızının durumuna çok üzüldüklerini, ancak ellerinden bir şey gelmediğini söyledi. Dilara’nın ateşli hastalık sonucu iki yıldır yatağa bağımlı hale geldiğini belirten Koçak, kızına adeta bir bebek gibi baktıklarını dile getirdi. Oksijen tüpüne bağlı, burnundaki borudan beslenen kızını yaşatmak için büyük çaba gösterdiklerini anlatan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki yaşındaki oğlum Eren’in de kalbi delik. Eşimle birlikte çocuklarımıza bakmaya çalışıyoruz. Çocuklarımın hastane işleri olduğu için düzenli bir iş bulamıyorum. Yürüyemeyen, konuşamayan, hareket edemeyen kızım gözümün içine çaresizce baktığında yemek bile yiyemiyorum. Devletin desteği olmasa yaşamımızı bile sürdüremeyeceğiz. Mamayı devlet alıyor. Banyosu bile olmayan tek odalı, babama ait evin bacası devletin sayesinde tütüyor."

Koçak, tek isteğinin kızını hayatta tutabilmek olduğunu dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.