1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Tek başıma öldürdüm, babamı bırakın'

'Tek başıma öldürdüm, babamı bırakın'

İrlandalı 2 kadını öldürmekle suçlanan R.Ç., "Tek başıma öldürdüm, babamı serbest bırakın" dedi

A+A-

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde garson olarak çalışırken tanıştığı İrlandalı 16 yaşındaki Shanon Graham ile arkadaş olup evlenmeye karar veren ancak buna karşı kızın annesi 54 yaşındaki Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore'u boğazlarını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan R.Ç. ile babası E.Ç.'nin, ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi. R.Ç., iki kadını tek başına öldürdüğünü söyleyip babasının serbest bırakılmasını istedi.

Olay 18 Ağustos 2011'de meydana geldi. Kuşadası'nda tatil yapan İrlandalı Shanon Graham, 18 Ağustos 2011'de, annesi Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dinsmore'dan haber alamayınca polise haber verdi. İrlandalı 2 kadın İzmir Buca Kaynaklar'da ormanlık alanda boğazları kesilip, defalarca bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Genç kızın erkek arkadaşı 17 yaşındaki R.Ç., şüpheli olarak gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı. Mahkeme baba E.Ç.'yi de tutukladı. Kemik yaşı 22 çıkan sanık R.Ç.'nin 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyasıyla, babası hakkında 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyaları birleştirildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ve yaklaşık 1 saat süren duruşmada, tutuklu sanıklar R.Ç. ve E.Ç. ile tarafların avukatları ile İrlanda'nın İzmir Fahri Konsolosu Bülent Akgerman hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, bu ayın başında olayın olduğu yerde baba ve oğlu birlikte gördüğünü söyleyen gizli tanık ve diğer tanıklar ile bilirkişi Yavuz Adıgüzel ile birlikte yapılan keşfi okudu. Mahkeme başkanı hakim Orhan Kızıltaş, gizli tanığın ifadesinde, ormanlık alan içerisinde iki kişiyi gördüğünü, bunlardan şişman olanının üzerinde yeşil tişört, diğerinin ise üzerinde kırmızı tişört olduğunu söylediğini belirtti.

İrlandalı ailenin avukatı Barış Kaşka da başından beri söylediklerinin, gizli tanık ile de doğrulandığını söyledi.

Sanıklardan E.Ç.'nin avukatı Aydoğan Yolyapan ise gizli tanığın cep telefonunun sinyallerinin istenmesini ve olay günü bölgede olup olmadığının tespit edilmesini talep etti. Sadece gizli tanık ve mahkeme heyetinin katıldığı keşfin yasaya aykırı olduğunu belirten Yolyapan, "Gizli tanığa sorulması gereken çok sayıda soru sorulmamıştır. Biz her iki tarafın ve savcılık makamının da katıldığı bir keşif daha yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra ifade veren sanık baba E.Ç. konuyla ilgili basında yer alan haberlerden rahatsızlık duyduğunu söyleyerek medyanın adaleti teslim aldığını belirtti. Sanık E.Ç., "Hangi baba yüreğini yakıp elini kana bulaştırır. Gizli tanığın verdiği ifadeleri reddediyorum. Olayla hiçbir alakam yok. Olaya karışmış olsam yurt dışına kaçardım. Gizli tanığın ifadeleri bize hazırlanan bir komplodur. Adaletin verdiği karara güveniyorum" dedi.

Sanık R.Ç. de gizli tanığın ifadelerinden hiçbir şey anlamadığını söyleyerek, "İlk ifadesinde 'Şortlarını gördüm' demişti. Bu kez 'Tişörtlerinden tanıdım' diyor. Her ifadesinde başka bir şey söylüyor. Babam bu olay yüzünden tutuklu olduğu için vicdanen çok rahatsızım. Olayın babamla hiçbir ilgisi yok. Ben bir cahillik yaptım ve 1.5 yıldır bu olayı nasıl yaptığımı anlayabilmiş değilim. 10 metrelik bir yerde yaşamımı sürdürüyorum. Çok pişmanım. Cahillik yaptım. Cinayetleri tek başıma işledim" dedi. Cinayeti planlayarak işlemediğini belirten R.Ç., "O dönem çok ağır psikolojik sıkıntılar yaşıyordum. Öldürdüğüm kız arkadaşımın annesi Marian Graham ve Cathy Dinsmore bana hakaretler ediyordu. Cinayeti bir anlık sinirle işledim. Şu an cezamı çekiyorum ve adalete güveniyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek için kısa bir ara verirken bu sırada İrlanda İzmir Fahri Konsolosu Bülent Akgerman'ın mahkeme salonunda cep telefonuyla fotoğraf çektiği tespit edildi. Fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmediğini söyleyen Akgerman'ın çektiği fotoğraf görevli polis memurları tarafından silinirken mahkeme heyeti olayı tutanaklara geçirdi.

Kısa bir aranın ardından avukatların yeni bir keşif talebinin reddine ve gizli tanığın telefon sinyal kayıtlarının istenmesine karar verildi. Sanıkların, tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, duruşma Mayıs ayına ertelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.