1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tehlikeli gerginlik

Tehlikeli gerginlik

Kentsel dönüşüme tepki gösteren romanlar belediyeye yürüdü

A+A-

SAKARYA'nın Sapanca ilçesi'nde bir süre önce başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım kararı alınan evleri için düşük bedel verildiğini öne süren yaklaşık 500 Roman vatandaş, ellerinde pankartlarla belediye binasına yürüdü.

Sapanca Belediyesi bir süre önce ilçe merkezinde kalan Kestanelik Mahallesi'nde yaşayan Romanlar için kentsel dönüşüm kapsamında proje başlattı. Ancak bu projenin kendilerini mağdur ettiğini öne süren 500 kişilik grup, ellerindeki pankartlarla bugün Sapanca Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sapanca-İzmit yolundan ilçe merkezine doğru yürüyen Romanlar belediye önüne gelerek Belediye Başkanı İbrahim Uslu aleyhinde slogan attı.

Burada açıklama yapan Sakarya Romanlar Derneği Orhan Tanyel, sahip oldukları mülkler için TOKİ'nin düşük bedel verdiğini ve bu durum nedeniyle mağdur olduklarını savunarak şöyle dedi:

"Mahallemizde uygulanacak kentsel dönüşüm için bize verilen ücretler kabul edilemez. Evlerimiz için çok düşük ücretlerden rayiç bedeller veriliyor. Kentsel dönüşüm yapılsın ama biz mağdur olmayalım. Bu tamamen mağdur etme projesidir. Biz bu ülkenin en güzel çiçekleriyiz, bizi mağdur etmesinler."

BAŞKAN:BEDELLERİ BİLİRKİŞİ BELİRLEDİ

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise makamında kabul ettiği mahalle sakinleri temsilcilerine 'Buradaki talebiniz benimle ilgili değil" diyerek şunları söyledi:

"Seçim döneminde burada kentsel dönüşüm yapacağımızı söylemiştik. 3 yıldır bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Artık konu mahkemeye aktarıldı ve mahkeme bilirkişi atadı. Sizin konutlarınız için belirlenen fiyatları bilirkişi belirledi. Bu bilirkişiyi de ben atamadım, mahkeme atadı. Yani bizimle alakalı bir konu değil. Mahkemeye dilekçe yazın ve yeniden bir bilirkişi getirilmesini talep edin."

Romanlar daha sonra sessizce dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.