1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tartışılan komutana madalya!

Tartışılan komutana madalya!

Uludere olayıyla gündeme gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten hizmetlerinden dolayı başarı madalyası aldı

A+A-

Uludere'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği ve Türkiye'ye ait RF-4 keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ile gündeme gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e başarı madalyası verildiği ileri sürüldü.

HEDEFTEKİ İSME BAŞARI MADALYASI

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 34 kişinin 28 Aralık 2011'de TSK'ya ait F-16 jetlerince bombalanarak öldürülmesi ve Türkiye'ye ait RF-4 keşif uçağının Suriye tarafından 22 haziranda Akdeniz'de düşürülmesi ile gündeme gelen, "komuta zafiyeti" eleştirilerinin hedefi olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten "başarısından ötürü" madalya ile ödüllendirildiği iddia edildi.



GENELKURMAY'DAN YANIT YOK

Taraf gazetesinin iddialarına göre göre, Erten'e ödülü, 28 kasımda Genelkurmay Başkanlığı'nda verildi. Konuyla ilgili sorulara Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'ndan herhangi bir yanıt gelmedi.

Geçen ağustos ayında yapılan Yüksek Askerî Şûra'da (YAŞ) emekli edileceği yönünde beklenti oluşan ancak emekli edilmeyen Orgeneral Mehmet Erten'in adı, istifa haberleri ile gündeme gelmişti.

İSTİFASI KABUL EDİLMEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Mehmet Erten'in istifasını kabul etmediği iddia edilmişti. Konuyla ilgili basında yer alan haberlere ise yalanlama gelmemişti.

Mehmet Erten'in istifa nedenleri arasında, Uludere olayı ile RF-4 keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin sorumluluğu ve Suriye sınırında değişen angajman kurallarına "kararsızlık" nedeniyle uymaması gösteriliyordu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.