1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Tanrı'yı oynadı, 300 hastasını öldürdü

'Tanrı'yı oynadı, 300 hastasını öldürdü

Brezilya'da bir doktor, hastanede yatak sayısının az olması nedeniyle 300'e yakın hastasını öldürmekle suçlanıyor

A+A-

 

Brezilya, Curitiba’nın Evangelico Hastanesi’nde çalışan Virginia Soares de Souza isimli “seri katil” doktoru konuşuyor. 56 yaşındaki kadın doktor, başında olduğu yoğun bakım ünitesindeki bazı hastaların erken ölümü nedeniyle açılan soruşturma sonrası geçen ay gözaltına alınmıştı.

EN AZILI SERİ KATİL OLABİLİR

“Ölüm meleği” lakabı takılan doktor, yedi hastasını aşırı doz ilaç vererek ya da yaşam destek ünitesindeyken oksijeni azaltarak öldürmekle suçlanmıştı. Brezilya sağlık bakanlığı önceki gün yaptığı açıklamada sanıldığından daha çok cinayet işlenmiş olma ihtimali bulunduğunu belirterek, doktorun 300’e yakın hastasını öldürmüş olabileceğini açıkladı.

Soruşturmayı yürüten Mario Lobato, “Son yedi yılda De Souza’nın ilgilendiği hastaların ölümünü araştırıyoruz. De Souza, hastanede boş yatak açmak için hastaların ne zaman öleceğine karar vererek “Tanrı’yı oynadı” dedi. Eğer suçlamalar doğrulanırsa De Souza, dünyanın en azılı seri katili olabilir. 2000 yılında da İngiliz doktor Harold Shipman’ın 25 yılda en az 215 hastasını öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.