1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tam 50 yıl bekledi

Tam 50 yıl bekledi

10 yaşında ayağı kırıldı, 50 yıl sonra ameliyatla düzeldi

A+A-

KONYA'da 10 yaşında kağnıdan düştükten sonra tedavisi gereği gibi yapılmayan 60 yaşındaki Ayşe Çakmak, 50 yıldır topallayarak yürüdü. Çakmak, geçirdiği ameliyatın ardından sağlığına ve normal yürüme imkanına kavuştu.

Meram İlçesi Sarayköy'de oturan evli 3 çocuk annesi Ayşe Çakmak, 10 yaşında iken ailesiyle birlikte kağnıyla taş taşırken düştüğünü ve götürüldüğü hastanede yarasına dikiş atılıp taburcu edildiğini belirtti. Hastanede her hangi bir kırık ve çıkıp olup olmadığının kontrol edilmediğini öne süren Çakmak, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'Yaklaşık 1 ay evde yattıktan sonra, yaralarım iyileşti. Bunun üzerine dedem beni çıkıcıya götürdü. Burada kalça çıkıklığı olduğunu söylenip, müdahale edilmiş. Fakat ben sağ ayağımın üzerine basamadım ve o yıldan itibaren topallayarak yürüdüm.'

KIRIK KEMİK KAYNAMAMIŞ

Ayağındaki ağrılarının artması ve yürümekte zorlanması üzerine Konya Medicana Hastanesi'ne gittiğini belirten Çakmak, yapılan kontrolde kalça çıkığı olmadığı ve uyluk kemiğinin kırık olduğunu ve kaynamadığının belirlendiğini anlattı. Burada yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu kaydeden Çakmak, sağ ayağının üzerine basıp yürüyebildiğini söyledi.

50 YIL GECİKMİŞ AMELİYAT

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, 50 yıl gecikmiş ameliyatı şimdi yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Öğün şu bilgileri verdi:

"Hastamız ameliyat öncesi ayağının üzerine bastığı zaman geriye doğru yaylanıyordu ve ayağının üzerine de sağlam basamıyordu. Kendisine bunun kalça çıkığı olduğu söylenmiş. Ama yaptığımız tetkiklerde kalçasının yerinde ve sağlam olduğunu çok eskiye ait bir kaynamamış uyluk kemiği kırığı olduğunu tespit ettik. Kırığın kaynamamış olduğunu gördükten sonra da kırık olan kemikleri kaynatmak için 50 yıl önce yapılması gereken işlemi şimdi yaptık. Bundan sonraki yürüyüşü düzgün bir şekilde olacak ve ayağını kullanabilecek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.