1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Tacidar Seyhan'dan açıklama!

Tacidar Seyhan'dan açıklama!

CHP Adana eski Milletvekili Tacidar Seyhan'ın "Yargı çetesi soruşturması" başlıklı haberimizle ilgili açıklaması şöyle

A+A-

"DHA kanalı ile yayınlanan haberde 10 ocak 2013 tarihinde adli yargılamayı etkilemeye çalışma gerekçesiyle şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldıgım doğrudur.Ancak olayın Deniz BAYKAL’a ait kaset skandalı ile ilgisi yoktur. Olaydaki diger şüpheli şahıs Mustafa ÖZSOY bana zaman zaman yasa dığı dinlemeler ve izlenen yerler hakkında bilgi aktarmıştır. Ben almış oldugum bu bilgileri yasama görevim geregi parlamentoya taşıdım ve ilgili bakanlara soru önergesi yönelttim. yönelttiğim soruların tamamı ilgili bakanlarca cevaplanmıştır. olay tarihinde Meclis yasa dışı dinlemeleri araştırma komisyonu üyesi olmam nedeniyle bütün konularla yakından ilgileniyordum.Bana aktarılan ve meclis gündemine taşıdığım konular:

Ankara Güven parkın karşısındaki Kızılay binasına yasa dışı dinleme merkezi kurulması;
Yasa dışı dinleme araçlarının Türkiye’ye getirilmesi;
Bakırköy belediye başkanlığına yasadışı dinleme amacıyla böcek yerleştirilmesi;
Edirne belediye başkanlığına yasa dışı kamera yerleştirilmesi;
Başbakanın İngiltere ticaret odasında kaydı olduğu;
Başbakanın Edirne şapçı otelde yunan istihbarat başkanı ile yaptığı gizli görüşme Ve CHP genel merkezine gizli kamera konulduğu bilgisidir.

CHP genel merkezine gizli kamera konulduğu bilgisi bana şubat 2010 tarihinde verildi bende olaydan bazı yetkilileri haberdar ettim. Birkaç kez genel merkezde her alanda arama yaptık. Bu arama sonucunda herhangi bir kamera yada böcek bulamadık. Alınan bilgi kaset skandalıyla ilgili degildir . Genel merkeze kamera yerleştirilmesi ve önlem alınması ile ilgilidir ve yetkililerin bilgisi dahilindedir.

ACIKLAMA METNİ


DHA kanalı ile yayınlanan Selahattin GÜNDAY imzalı haberde böyle bir ifade olmamasına rağmen bazı gazetelerde “soruşturmayı “Deniz BAYKAL’a ait kaset skandalını birilerinin üstüne yıkma çabası “ olarak değerlendirdiğim yazmaktadır. Selahattin GÜNDAY ile böyle bir görüşmem olmamıştır. Haberler doğru değildir"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.